Friska tänder – ett privilegium eller en klassfråga?

Hälsade på min kära fader för någon dag sedan och glodde på hans tv (sist jag tittade på tv var när kronprinsessan gifte sig) och då gick det -såklart- reklam. Reklamen var för ett tandkrämsmärke och fy fan vad jag retade upp mig på den där reklamvideon. Summering av reklamen: En tjej upptäcker att hennes vidriga bil är fastparkerad mellan två andra bilar. Ja då går hon och borstar sina vidriga tänder och börjar lisma in sig hos förbipasserande killar som "faller" för hennes onaturligt klorblekta tänder – som man tydligen ska få om man använder det märket? Anyway så börjar ett femtal killar att lyfta bort hennes vidriga bil eftersom dom befinner sig under hennes "våld". Hennes vidriga bil blir fri och hon fyrar av ett till vidrigt onaturligt klorblekt leende och kör iväg med sin vidriga bil. Slut på vidrig reklamvideo.

Då har jag en sak att säga till dig, kvinnan som du tydligen spelar i filmen : gå och häng dig! Ska vi fortsätta leva i ett jävla patriark och låta männen sköta "grovgörat"? Jag vägrar förflyttas bakåt i tiden då kvinnan tassade omkring sin working husband med pipa och tofflor och var fastkedjad vid spisen. Jag är en kvinna-kvinna, jag vill fixa mina egna stopp i rören, sköta tapetseringen själv, montera hyllor och bära lådor själv. Oj, det finns visst ett ord för det : s-j-ä-l-v-s-t-ä-n-d-i-g.

Den som gjorde den där reklamvideon borde slås med spikband. Har svagt minne om att tandkrämsmärket hade en annan reklamvideo med samma budskap, fast då var det en brud som inte orkade bära sina tunga flyttlådor och charmade brallorna av alla killar med sitt vidrigt klorblekta leende. Själv stod hon och log sitt lismande leende och rörde inte ett finger själv.

Vilka är det som har perfekta vita tänder i verkligheten? Inte jag, och inte folk i min omgivning. Redan nu kan man se i käften på tjugoåringar att tänder saknas för dom väljer att dra ut tänderna istället för att laga dom. Själv har jag haft tandvärk i över ett år och äter konstant dvs varje dag värktabletter för att kunna leva ett liv utan smärta. Jag har mina anledningar till det så kom inte med käcka kommentarer som att "det är bara att gå till tandläkaren". No shit Sherlock, du har verkligen kastat ljus över mitt mörka ovetande liv! Iallafall så är jag nog inte den enda som lever med tandvärk och misär i käften. Varför? Vi har inte råd.

Etiketter:

En kommentar

  1. emil

    hej! har läst din blogg från början och kommer fortsätta tills den sorgliga dag du slutar. måste bara säga att den är BÄST!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.