Limbo, Arkiv X & Lönebesked

Snacka om att dagen varit i limbo! Bra start, hade sovit relativt bra bortsett från zeppelinar-alstrande-minigris. På jobbet hade vi "extrabemanning" så vi fick vara tre stycken på avdelningen som gjorde att vi hann med allt morgonarbete plus mer därtill. Dagen hade lagomt med jobb och det var lagomt stressig. Arbetsdagen slut, det var strålande väder, paket från Jotex hade kommit och jag hade turen att jag träffade mammas sambo så han kunde köra hem kabraket utan att jag skulle haverera ryggen. Köpte två smirnoff ice som jag tänkt avnjuta under kvällen medans jag färgade håret och packade resväskan inför "mini-semestern". samt fira det glada faktum att chefen erbjudit mig en vecka extra jobb efter mitt vikariat. Allt såg ut att vara helt perfekt och livet kändes som om jag inte alls ville hänga mig (vilket jag känner mycket ofta). Iallafall fick jag den briljanta idén att ringa till telefonbanken för att höra hur stort "belopp på väg till konto" var, dvs min lön som kommer på torsdag. DOMEDAG! Belopp på väg till konto tok för lite än vad jag planerat. Tryckte 16# för att höra beloppet en gång till, för att vara riktigt säker på att det inte var någon vaxpropp som gjorde att jag hörselhallucinerade. YYL! Hade inte alls någon vaxpropp utan hade hört helt korrekt. Kändes som om jag ramlade ner för ett svart hål, likt det i introt till Arkiv X när han faller handlöst. Började räkna ut i huvudet hur mycket jag arbetat, hur mycket midsommar-ob skulle ge et cetera. Vart förtvivlad, om lönen stämde innebär det att efter att jag har betalat hyran och räkningar kommer jag vara nästan utblottad. Helt plötsligt känns inte den förväntansfulla "mini-semestern" lika rolig. Hade planerat att unna mig en kväll "ute" (läs : öltältet i Åsele) och handla något på marknaden.
Tvi tvi tvi. Kommer bli tvungen att handla billig svag svensk vodka och får begränsa antal köp "ute" till typ en cider som jag blir tvungen att suga på en hel kväll. Tvi tvi tvi för svensk svag vodka! Vill ha god stark rysk vodka! Enda jag kommer att ha råd med på marknaden är en munk och en karusellåktur…

Nu ska jag packa resväskan, blir att ta enbart med urringade vamp-kläder, kanske kan jag få nån överförfriskad-överviktig-nyligen-separerad herre i medelåldern att bjuda mig på en cider.

Dagens låt: Kamelot – Abandoned (vacker, episk, skänker en viss tröst konstigt nog. Även om texten inte passar in i min situation)

Etiketter:

En kommentar

  1. erika..

    ja du är rolig du..lycka till i åsele.:)..men synd att du inte fick mer pengar..
    tror du kirrar det hur som helst..(UP)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.