Hur många grytvantar får man för sjutusen?

Död åt alla dessa besparingar och nedskärningar inom äldreomsorgen. Hela tiden ska pengar stramas åt och kronor vrida och vändas på. Få ner personalkostnader genom längre arbetspass och mindre personal. Få ner kostnaden på maten genom att ta in den från utlandet, givetvist proppad med konserveringsshit och tillsatser. Bort med arbetskläderna för det kostar pengar. Bort med städerskorna – låt undersköterskorna göra det istället. Ja så här kan jag hålla på i all oändlighet, men det jag blir väldigt besviken, arg, sur, vansinnig över är hur jävla snåla man är mot dom äldre. Det finns inga pengar alls. Jag var så naiv att jag trodde att t.ex min avdelningen erhöll en liten summa årligen som personalen kunde lägga på dom boenden, sen om det rör sig om aktiviteter, nya blommor eller gardiner det kvittar. Men icket. Inte en krona får dom gamla. Här ges inget, bara tas! Pengar ska sparas och dom ser man inte röken av. Nu är jag bara en dum tjugotvååring som inte vett ett dyft om politik egentligen, men borde inte alla dessa besparingar nångång ge resultat? Ska inte alla dessa kärva tider nångång ge bättre tider?

Vad beror alla dessa besparingar på då? Ja fan, jag har ingen aning. Men på mitt jobb har dom köpt in klockor till varje avdelning för 7000-14 000:- (ingen vet den exakta summan, men dom var i hälsingland dyra)…ursäkta? Sjutusen? Vem kom på den brutalt störda idén att köpa in guldblänkande klockjävlar som aldrig håller tiderna för flera tusenlappar när våra stackars äldre medborgare inte ens kan få en hemmagjord rulltårta? Man ser inte ens vad klockan är för den är i metall och vad gör metall om en spotlight skiner på den? JO DEN BLÄNKER! Jaha, klockor för flera tusen kan tydligen någon högt adminstrativ person beställa in för dom är sååå tjusiga. Men nya decilitiermått eller grytvantar ska tydligen vara rena pärsen att få. Grrr. Se bilder för exempel.

Jag var tvungen att gå fram fem steg för att se vad klockan var. Mycket irriterande när man står en bit ifrån och ser bara ett vitt #%!@ blänk. Borde vara kriminellt att sälja sånna opraktiska klockor för så mycket pengar. Här nedan kan ni se våra fina husgeråd….

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.