Är porr på gränsen till ondska?

Jag vet inte hur det hela började, eller jo! Jag skulle kolla upp den där debatten med Mona Sahlin som alla gafflar om och nu sitter jag och tittar på brittiska dokumentärprogram på Tv3 Play! Programmen i sig är inte dåliga men innehåller fortfarande den där hemska reklamen. Och skillnaden är att det visas samma jävla reklamsnuttar! Ikea, Cancerfonden, Betsson, Viasat Demand & Erik och den där förbannande Mackan som ska hora sig i Gumball! Dom skriker så att ljudet tränger sig in i mina skraliga Taiwanesiska skithörlurar och vidare ända in i hippocampus. Sen kan man inte pausa reklamen (urbota korkat) så jag måste sitta och genomlida reklamen tills programmet börjar igen OCH SEN pausa för att gå på toaletten eller hämta vatten.

Vid första anblick på Tv3 Play’s utbud såg det mörkt ut, Danska/Norska/Svenska Hollywoodfruar? Nej tack! Ensam mamma söker? Hrm, det tittar min mamma på! Efter att ha ratat nästan alla program i rullistan hittade jag Sex Education och kom ihåg att det var den där fräcka mörkhåriga tjejen från Supersize VS Superskinny som är programledare. Tydligen så ska hon "omprogrammera" alla ungdomar så att dom får en mer hälsosam syn på sex och samlevnad. Härligt tänkte jag och stekte lite pannkakor (dock utan sylt för den hade visst möglat) och satte mig ner i skinnsoffan.
Programmet var bra, men jag gick i taket flera gånger när man hör hur ungdomars syn på kvinnokroppen (för det var den som var i fokus) ska vara. Sen var det inslag om hur lättillgängligt porr är idag jämfört med för tjugo år sen. Programledaren skulle demonstrera hur enkelt och snabbt det var att, som "tolvårig grabb med mamma i köket" på några minuter komma över tvåhundra miljoner porrsajter. Men när hon började söka på porr kom porren till henne och mot hennes vilja fick hon se både klipp på djursex och klipp involverande en sjuårig flicka. Det gjorde henne såklart väldigt illa till mods, men då är tanken : vad gör det för barn som ser klippet?

Mellan sexualundervisning för ungdomar med verkliga modeller, var det mycket diskussioner om hur porrindustrin avspeglar sig på ungdomarnas syn på sina kroppar och på sexlivet. Programledaren hade bjudit in några föräldrar till en speciell filmvisning där hon visade dom mest vanliga porrklippen på internet som ungdomar, sa själva att dom sett/tittar på. "Tyvärr" fick hon inte visa alla klipp eftersom dom var olagliga eftersom dom innehöll både minderåriga barn och djur…Men föräldrarna fick sig nog en obehaglig överaskning, alla är nog inte medvetna om vad deras ungdomar gör på internet (ungdomar och ungdomar, många är runt elva år när dom sett sin första porrfilm!).

Men programledaren har startat en kampanj där målet är att skydda barn mot pornografin på internet, i det första avsnittet fick hon PC City i Storbrittanien att gå med i kampanjen och dom skulle bl.a bli bättre på promota sitt "porr-filter" som som säljer till sina datorer.

Första avsnittet var bra men som sagt var det mycket som gjorde en förbannad, men jag tror nog jag ska försöka komma ihåg att se det andra avsnittet också (när det nu kommer ut).


(Översta bilden är cencurerad eftersom jag är osäker på vad VK har för regler.
Den andra bilden är på en "chockad förälder" efter filmvisningen
Den sista bilden är en tjej som försöker övertyga programledaren varför dom helrakar sig…Jävla våp.)

 

Nej nu ska jag se på Supersize VS Superskinny och sen resterande halva av Mona Sahlin-debatten, adjö.