Det gäller att vända ut och in på varenda ficka

När man är i en personlig ekonomisk kris är man rätt så desperat. I mitt fall gick jag igenom alla klädesplagg som inkluderade fickor av något slag, rotade igenom alla tjugotalet handväskors innerfack och rotade i skrivbordslådor efter småmynt. Och ja, jag lyckades skrapa ihop sådär sexton kronor. Skitpengar för somliga, för mig var det en mjölk och en yoghurt på nedsatt pris (kort datum, love it!).

Vandrade ner till affären strax innan stängningstid för att köpa kuvert. Till min förtret sålde dom inte kuvert styckvist utan jag var tvungen att köpa ett flerpack för femton kronor (hoppas verkligen att jag får användning av alla kuverten!). När jag hade betalat och raffsade ner mina få varor i min handväska så hörde jag att kassörskan erbjöd mannen bakom mig att svara på en enkät. Han "njaaa mjaaa neee" och skyndade sig ut så då tittade hon på mig och frågade om jag ville ha den. Klart jag ville, man skulle ju få ett helt paket kaffe i gåva! Och jag är den sortens person som gladeligen svarar på enkäter även om man inte får något i "gengäld". Fast jag undrar varför kassörskan inte erbjöd mig enkäten i första taget?

Iallafall så rev jag upp förpackningen med kuvert för att kunna posta mina papper omgående men kom på att jag inte hade adressjäveln med mig! Trodde att det skulle stå på papprena men icket. Men eftersom djävligheter inte alltid kan inträffa så hade jag för en gångs skull turen med mig. En person som jobbar för samma "företag" som jag ville skicka papprena till klev in i affären så jag överlämnade tacksamt kuvertet (inhandlat i onödan?) till personen och var salig att jag sparade in dom där kronorna för frimärket.

Enkäten gick fort att fylla i, kluddade även ner förslag på frågor som enkäten inte tagit upp (Fair Trade, Kravmärkt, Ekologiskt, Vegetariskt) och sen tillagade och avnjöt en spartansk middagsrätt vid namn "äggröra" på gamla ägg. Nu blir det en kopp Lapache-té och ett försök att rita en ugn.
Adjö.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.