En vimsig tisdag

Idag har varit en skön, aningen stressig och virrig dag. Jag råkade somna av igår på eftermiddagen i soffan och vaknade upp vid niotiden på kvällen med fastklibbade kontaktlinser och kaotiskt hår. Så för att vända tillbaka på dygnet bestämde jag mig för att vara vaken hela natten/dagen och sen köra en tidig kväll ikväll. Ägnade natten till att sortera papper och titta på lite ryslig anime. På morgonen kokade jag starkt kaffe och åt lite frukost framför datorn och ägnade en timma eller två till att blogga, läsa artiklar och titta på flashfilmer. Vid tiotiden reste jag mig ur min skinnsoffa och städade undan dom sista högarna med skoluppgifter och tidningsurklipp. Sen drog jag en runda med kökssprayen i köket och pysslade på med diverse inredningsdetaljer. Tillagade en enkel lunch och tog en snabb dusch. Bestämde mig för att skippa håret och köra på peruk. Jag ska färga håret imorgon och då rekomenderas det att inte ha nytvättat hår. Anyway. När jag bestämt kläder (svart midjekjol, blått linne, blåa strumpbyxor, blåa legoörhängen och ett blått diadem) tog jag en kafferast i fotöljen och stirrade lite håglöst ut i tomma intet medans kaffet kalnade i koppen.
Sen fick jag ett infall att fotografera mig själv med min mobilkamera och ägnade säkert fyrtio minuter till att ta en bild som jag var nöjd med som profilbild (se till vänster). Det var krångligt att få till bra ljus då mobilkameran saknar blixt och min lägenhet vid tillfället var kolsvart men till sist gick det att ta en bra bild.
Jag hade väntat att få besök vid tvåtiden men det sköts upp till kvällen så jag passade på att skriva en inköpslista och nyttja mina rabattkuponger från kooperativet. Jag hade lyckats städa bort min mp3 spelare på ett "smart ställe"* så jag fick gå musiklös ner på affären. Och kooperativet är så fint nu! Stort och rymligt, fin grönsaks-och fruktavdelning och bra belysning. Drog omkring min kundvagn och fyllde den med bananer, morötter, knäckebröd, skorpor, havregryn, kaviar, ägg och en massa annat.
När jag betalat och skulle packa ner mina varor i mina medtagna tygpåsar fick jag spela lite tetris med varorna för att dom skulle rymmas. Slutade med att jag fick bära brödpåsen utanför. Traskade hemåt och medans jag kånkade på mina påsar försökte jag komma på vad jag skulle laga till middag. Såklart när man har händerna fulla så ringer telefonen. Det var mamma som undrade hur det var och då hörde jag för första gången hur min röst lät. Hes och sprucken. Blä. Skyndade mig hemåt för att knarka värktabletter och ta något för halsen. Mamma hade gjort ugnspannkaka som jag fick hemkört och det smakade mycket bra. Vid sjutiden kom mitt väntade besök och jag hade tänt värmeljus för en mysig stämming och lagt på lite diskret The Cranberries i bakgrunden. En date? Nejdå, jag skulle bara visa upp min lägenhet. Bjöd på kaffe och wienerbröd och sen pratades det på i två timmar om saker jag såhär i efterhand inte kan erinra vad dom handlade om. Min hjärna är verkligen brylépudding just nu. Så fort sällskapet tackade för sig, blåste jag ut alla värmeljus, tog av mig peruken och tog mitt wienerbröd (jag har svårt att äta när folk ser på). Pust. Nu ska det bli skönt att få krypa ner i min leopardbäddade säng med Domo-kun.
(verkar något virrigt i blogginlägget som jag inte orkar läsa igenom så får ni ha överseende med min brist av sömn).


Såhär söt kan jag se ut när jag går och handlar. Jag hade min 2:- kavaj och min halsdukskrage samt min nya vintermössa från H&M på mig.

* = "ett smart ställe" är ett ställe man lägger undan/gömmer något på för att några minuter senare förpassa längst bak i minnenas korridor. När du sen ska ha det du la undan/gömde så kommer du aldrig på var det s.k. "smarta stället" var. Inträffar oftare än man tror.