Minnen kommer neddimpandes

Ibland när jag står och diskar eller viker kläder eller vad det nu kan vara så kan minnesframgent komma neddimpandes. Och det lustiga är att  minnet har inget med det jag sysslar med för stunden att göra, utan det kommer bara neddimpandes. Till exempel igår när jag låg i sängen och stirrade på tapeten så jag kom plötsligt ihåg en svensk film som jag såg när jag fortfarande arbetade för bion. Jag kommer inte ihåg vad filmen heter eller vilket år det var när jag såg den. Det enda jag minns att det var en svensk polisfilm, något om en död kvinna i en sjö, en joggare som var skyldig till brottet och en uppgörelsen/den vilda slutjakten var på en flygplats. Eller så blandar jag ihop två filmer? Iallafall så hade mitt stirrandes på tapeten inget samband med den där svenska filmen som jag såg för flera år sen så varför kom jag och tänka på den? Samma sak för några dagar sen när jag lagade mat så kom jag och tänka på när jag var på konfiramtionsläger och borstade tänderna på balkongen och skulle spotta ut tandkrämssalivet över räcket och givetvist träffade jag killen jag var kär i på axeln. Pinsamt. Men varför kommer sånna minnen medans jag steker quornbullar?