Ett besök till den norra staden

Det känns roligt att se att så många återkommande besökare besöker bloggen fast jag inte skrivit under några dagar. Nästan så man blir rörd.
Men på tal om att bli rörd så måste jag berätta vilken f a n t a s t i s k god (vegetarisk) dijounsenapssås jag fick till middag under min andra kursdag. Den var så god att när jag tog första tuggan så fick jag hosta lite diskret i servetten och blinka snabbt med ögonfransarna så att inte killarna runt bordet skulle se att jag vart tårögd, haha!
Att ha ett buffésystem är ju en fara för ens hälsa, man lassar på allt som ser gott och sen sitter man där med ett berg på sin tallrik och försöker äta upp allting. Sen när man tror det är slut så finns det såklart en efterrätt som lurar bakom hörnet, med kaffe. Och man hinner inte direkt smälta maten för efter nån timma trugas det med mera fika och sådär håller det på hela dagen lång. Jag var tvungen att böja mig framåt (med min proppmätta mage) och fråga en annan undersköterska runt bordet om hon inte råkade ha lite lavemang i handväskan, för hur ska man annars få ut allting?
En annan rolig detalj bortsett maten, kursinnehållet, att jag aldrig sov i min egen säng var att det fanns en underbar sauna på plats! Jag hade lyckats snoka reda på andra landsmän (som i själv verket var kvinnor, dumma ord) så då var det nästan självskrivet att ett besök till saunan skulle göras. Vi hade handlat ansiktmasker som vi hade på oss mellan saunabesöken och efteråt kändes hela kroppen så ren. Trist att det nästan är en exklusiv sak att ha en sauna i Sverige medans det är som självklart att det finns till varje lägenhet i Finland.

Ja det var en trevlig vistelse i den norra staden, bra kursinnehåll, trevliga människor, bra service hos personalen, bra sauna (för att vara eldriven) och så vidare. Men maten var superb!

Betyg:  9 vodkaflaskor av 10.