Jordens undergång och frostig halsduk

Jag måste sluta kasta ett öga på termometern just innan jag ska gå till jobbet, det är lika bra att inte veta hur snuskigt kallt det är. Dom senaste dagarna har temperaturen sjunkit lägre och lägre för varje morgon och imorse var det minus tjugotvå. Jag var tvungen att paketera min matlåda och min banan i flera lager halsduk, för jag betvivlade att min låtsasskinnväska håller värmen särskilt bra. Sen var det bara att dra upp halsduken över näsan och dra ner mössan över huvudet och promenera dom tjugo minutrarna som det tar till jobbet.
Räknar man bort kylan så är det rätt så behagligt att promenera strax efter sex på morgonen. Har man tur så kan man skymta en eller två stycken personer någonstans längst bort på vägen, annars är det helt folktomt tills jag kommer fram till huvudgatan.

Imorse gick jag i ett raskt tempo och filosoferade medans jag hoppades att halsduken skulle förbli isfri tills jag kom fram till jobbet. Jag fick syn på polstjärnan och tänkte att fan vad den lyser starkt i år när jag fick se en komet! Med svans! Den föll just nedanför polstjärnan och jag vart så förskräckt, för jag har sett många "jorden-går-under-apokalypsen-är-nära"-filmer och hann tänka nu jäklar dör vi allihopa och tur att jag tog den silvriga ögonskuggan iställer för den beige innan jag insåg att ljuset som jag trodde var från kometens nedslag nog bara var ishockeyplanens strålkastare. Okej, jag fick inte så många timmar sömn inatt. 

En annan sak är att man aldrig hinner vara ute i solen under vintern. När man går till jobbet är det kolmörkt och när man slutar är det lika mörkt. Under min halvtimmas lunch sprang jag ut en snabbis och tänkte fotografera det vackra landskapet men solen var redan på väg ner. Jag fick nån enstaka bild sen var jag tvungen att gå in för att förhindra kallbrand (det gick inte fota med handskarna, dom är så fumliga).
 


Vinterfrost
(bilden är tagen med mammas röda olympus av mig klockan tolv)
 

P.S. jag är egentligen inte alls säker på om det var en komet jag såg, det kan lika gärna vara en meteorid och så vidare. Men den hade en svans iallafall! D.S.

P.S. 2 ikväll blir det väderomslag, eller inatt. Så då ska jag lurpassa ute efter norrsken. Hoppas Hoppas! D.S.2