Vill du bryta tystnaden? Del II

Känner du att du har svårt att starta ett bra samtalsämne med dina kollegor på jobbet/klasskamrater på skolan? Inser du att dom är alldeles för korkade för att diskutera sinologi eller om Fjärilseffekten? Då har jag åter igen tips på samtalsämnen som du kan droppa när tystnaden blir för outhärdlig.

Samtalsämne nr 5: "Vad händer med saker som inte blir sålda?"
Vad händer med saker som inte blir sålda under en rea i t.ex en klädaffär? Återvinns alltihopa för att bli nya kläder eller kastas det bort? Kan det vara så att det skickas vidare till Kroatien där folk tror att det är "senaste nytt"?Ta Lagerhaus som ett annat exempel. Dom byter hela tiden ut sitt sortiment med nya inredningsföremål, men vad gör dom med det som inte vart sålt?

Samtalsämne nr 6: "Moment 22 på arbetsmarknaden."
Ibland kan man se jobbannonser där dom kräver att man har erfarenhet av t.ex akutsjukvård. Men om alla ställen kräver att man har erfarenhet av akutsjukvård, hur får man då anställning?

Samtalsämne nr 7: "Har dygnet-runt-affärer lås på dörren?"
Ja, den här läste jag i Dassboken och jag kan inte släppa tanken: har dom lås på dörrarna och om svaret är "ja" = varför?

Samtalsämne nr 8: "Systembolaget med alkoholfria alternativ"
Systembolaget har en hylla med alkoholfria alternativ. Får man köpa dom om man är minderårig? Om svaret är nej, varför inte? Om dom inte innehåller alkohol så borde det inte vara något problem?

Samtalsämne nr 9: "Svimmar ingen på 2000-talet?"
Förut läste man alltid eller såg kvinnor på film som alltid svimmade när dom vart upprörda och genast var det nån som gastade "hämta luktsaltet!". Detta verkar inte förekomma under 2000-talet. Har vi slutat bli upprörda och svimma eller vad hände?

 Första delen hittar du här.