Utrensing av gamla elektronikprylar

Mitt hår är en enda röra. Det är verkligen i behov utav en rejäl ansning, urtunning och uppklippning. Sen är hårfärgen urtvättad och det ser minst sagt dassigt ut! Imorgon är det jag som beställer klipptid! Jag tjuvläser i bloggen att oktober den åttonde var senast jag klippte mig och oktober den fjortonde färgade jag det sist så nog fan är det dags igen. Himla bra med blogganteckningar, annars hade jag aldrig haft nån koll på mitt liv. He he.

Jag har varit lite bortskämd som haft kortklippt hår rätt så länge så jag har glömt hur mycket arbete långt hår faktiskt kräver. Förut kunde man blöta håret lite snabbt i handfatet på morgonen och gnugga två-tre gånger med handduken så var det torrt (visserligen fick man tvätta det oftare eftersom korta frisyrer ser förskräckliga ut på morgonen). Nu måste tvätta det omsorgsfullt och skölja ur tills armarna domnar och gnida in balsam ordentligt så håret inte blir torrt som fnöske. Sen får man stå i över femton minuter och blåsa det någalunda torrt så man inte förfryser sig när man ska ut.
Just innan jag skulle på jobbet tidigare idag och stod och blåste håret, i vad som kändes som en evighet, slog det mig att min hårtork har några år på nacken. Jag tror jag fick hårtorken i julklapp för hundra år sen så det kanske är dags att låta den gå vidare till elektronik-himmelen. En hårtork som blåser halvljummet och som man måste blåsa med i en halvtimma kan knappast vara bra för miljön. Nej, när lönen kommer så blir det nya fungerande elektronikgrejer till mig själv. Ny dator, ny hårtork, en vattenkokare och kanske en ny mp3-spelare. Det vore roligt att ha en mp3-spelare som har en fungerande display och som man kan flippa låtar på som man vill.

Nu ska jag läsa dom sista sidorna ur Utrensningen av Sofi Oksanen. sen blir det att dra ner rullgardinen och få sig sina sex timmar skönhetssömn. Ajdöss!