Framtiden, öppna dig!

Den här veckan har varit lite kafka-artad. Jag har sovit som en mrutt och jag räknade ut att jag kanske fick sju timmar på tre dagar! Ibland önskar jag att jag kunde swappa mig själv som jag gör med min mobiltelefon. Att likadant som du kan ändra mellan "ljudlös", "möte", "utomhus" och "normal" på mobilen så kan jag ändra mig själv mellan "ledig", "arbete", "sömn" och "vaken" bara att nämna några exempel. Hur smidigt hade det inte varit att från "arbets"-läget bara kunna svischa på "sova" och sen begära automatisk väckning på en själv prick klockan sex noll noll på morgonen. Fräsch, utvilad och redo för dagens alla aktiviteter.

Sen kanske jag har sett på för många futuristiska framtidsfilmer, men när kommer ögonscanning* istället för ett #@!% plastkort där man ser ut som ett freak eftersom dagen då man skulle ta kort så hade man en varböld mellan ögonbrynen, smutsigt hår och sen råkade man få en tillfällig halvsidesförlamning i ansiktet när man skulle krysta fram ett leende. Och när ska man kunna spela in sina drömmar**? Då skulle vi verkligen ha intressanta biofilmer eller klipp på youtube (istället för ekorrar som spelar piano eller ryska gruvfyllon). Jag skulle lätt vilja se vad andra drömmer, eller bara uppleva mina egna galna drömmar igen!

Annars då? I måndags firade vi issä’s sextioårsdag med smörgåstårta och chokladtårta som ingen mindre än jag själv knåpat fram i en kaos-artad timma. Tårtan var okej, jag gjorde en chokladtårta i hänsyn till att storebror den äldre inte tål röda bär. Tårbotten var choklad och i det understa lagret hade jag mosade bananer som jag rört ihop med vaniljgrädde. Det andra lagret bestod av vanilj- och chokladcreme med chokladbitar. Sen täckte jag tårtan med chokladgrädde och dekorerade den med lite spritsad konst. Rena bomben. Sen har jag jobbat, varit sömnlös, sett dom första avsnitten av Dexter (tusen år efter alla andra) och så vidare.

Imorgon är jag ledig och ska försöka göra så lite som möjligt! Käka riskakor med ostsmak och se på anime. Kanske baka en chokladpaj. Vi får se.

Uppdatering: jag lägger upp en bild på tårtverket!

* = från filmen Minority Report (2002)
** =
från filmen Final Fantasy – Spirits Within (2001)