Actionfylld käftsmäll i tecknad form

Hundratals miljoner människor tror att Gud en dag kommer att stiga ner från Himmelen för att samla ihop alla troende och föra dem till himmlen – Uppryckningen (the Rapture). På den dagen kommer det att vara horder av trolösa syndare kvarlämnade på Jorden för att möta den fruktansvärda myriaden av Helvetet, oskyddade från Guds behag.

De tror rätt.

Tio år efter Uppryckandet, finner vi den vackra ockultisten Bethany Black och hennes husdjur, demonen Bloanto, ge sig ut på en resa med slutdestination Vatikanen där den sista öppna porten till Himmlen finns, i hopp om att blidka Gud och fly ifrån Helvetet på Jorden. 

Strange Girl är en actionspäckad käftsmäll blandat med stora religiösa frågor varvat med svart humor.

Serien är ritad av många tunga artistnamn som bl.a Eric Ngyen (Halo, Sandman), Rick Remender (Punisher, Fear Agent), Jerome Opena (Punisher, Moon Knight), Nick Stakal (Criminal Macabre) och Sveriges egna Peter Bergting (Gängkrig 145, The Portent : de dödas rike)


Dubbelsida scannat från första volymen "Girl Afraid"

 

Gjorde man som jag och köpte ett ex av  Limited Edition Slipcase Collection så medföljde det en signerad Strange Girl-tryck av skaparen Rick Remender. Samlingen innehåller alla fyra volymer av serien. Med "Limited" så menar dom det så det finns endast 1000 ex.


Scannad bild på Strange Girl-trycket med signatur av Rick Remender.
Trycket är ritat av Michael kaluta.