Långhelg med Liseberg, Gula Gubben och annat festligt

Här på skolan har vi haft långhelg, måndag och tisdag var det inga lektioner då all personal varit på kurs. Men vilken helg säger jag bara! Direkt efter skolan på fredgaen åkte vi in ett gäng till Liseberg. Håkan Hellström skulle spela men det var inte vårat mål, vi hade räknat ut att när alla människor skulle se Håkan-bråkan så skulle vi kunna åka karuseller som #!@% då det inte skulle vara några köer och så vart det. Inga väntetider jämfört med när jag var på Gröna Lund i somras då man kunde få vänta i över fyrtio minuter på att åka en enda attraktion. Så vi köpte åkband och sen åkte vi och åkte och nämnde jag att vi dessutom åkte? Fy fan vad roligt det var, härligt gäng och bra stämning. Vi körde hejaklacksramsor i berg och dalbanan och skrek ut skolans namn, till och med medpassagerarna rycktes med i vrålen. Nästan allt var roligt, roligast var nog Jukeboxen, Balder och Kanonen. Till skillnad från Gröna Lund som har kameror i nästan varje åkattraktion så har Liseberg bara på få utvalda, Balder inräknat. Vi försökte få ett kort där alla deltagare (6) skulle synas men misslyckades då folk hade händerna ivägen. Tredje gången gillt fick vi till kortet. Som ni kan beskåda här nedan.


Dålig kvalite, kortet är fotograferat med en mobilkamera.
Snyggingen med blå scarf och mohikanfrisyr är då jag.

Efter Liseberg drog vi till grannstaden och gick på krogen. Vi var väl hemma strax innan fem på morgnen. På lördagen vaknade vi strax innan lunch, något slitna men ändå någalunda fräscha. Efter lunchen drog vi ner på samhället för att handla bakisproviant och upptäckte att det var Kulturdag på orten. Vi stannade vid konditoriet på vägen hem och Gula Gubben var därinne och höll i en musikquiz. "Gula Gubben"? Kanske ni tänker och jag hade inte heller en susning om vem mannen var, tydligen nån komiker/musiker här nere i södra Sverige. Vi tog en fika, svarade på musikfrågorna, hörde på livemusik (satirlåt om hur fula och dumma finnarna är, uppskattades icket från min sida!)


Gula Gubben med en väldigt bakfull och risig Minnalainen!

På kvällen hade järngänget som var kvar på skolan lite festligheter med skön musik och grogg. Och jag körde en repris från fredagen och dansade, ni som känner mig väldigt väl vet att jag aldrig brukar dansa i vanligt fall men vad ska man säga. Det är något med västkustluften som gör att mina höfter börjar röra på sig när jag hör Kapten Röd.
Söndagen var farligt lugn för min del, låg på mitt rum och såg veckans avsnitt av alla animeserier som jag följer. Upptäckte att min mobil under mystiska omständigheter dött, bara så där, så nu måste jag investera i en ny. Hur ska man annars hålla kontakten med familjen däruppe? Men jag h-a-t-a-r- att köpa tekniska prylar (kan inte ett jota). Men nii-nii har nyligen köpt en som han är nöjd med så jag funderar på att köpa en likadan. Får åka in till stan och se vad jag hittar.
Igår hade vi bastu för både killar och tjejer och jag tror att svenskarna börjar lära sig, temperaturen var helt okej och alla förutom en satt utan badkläderna. Mycket bra.
Idag har jag pluggat hela dagen, skolan har varit stängd men vi fick en hel del hemuppgifter att lösa istället. Så jag la några timmar på att traggla igenom alltihopa. Sen körde vi filmvisningen i min korridor, jag visade två mycket bra filmer från min dator. Den ena var Blindness och den andra Fast Food Nation. Köttätarna såg märkbart äcklade ut och några blundade vid slaktscenen, vilket jag tycker att alla köttätare borde se. Man måste vara medveten om vars köttet kommer ifrån. Och på tal om kött så är det något jag pratat om en hel del i min klass under "Omvärldsbevakningen" (man är i par, väljer ett ämne som man sen rapporterar om varje vecka, jag har Klimatfrågan och väver in mycket om köttkonsumtion och hur det påverkar miljön). Vi håller på att anordna en medborgardag på skolan med temat miljö och demokrati och jag har blivit tillfrågad om jag ville hålla föredrag inför eleverna om just köttkonsumtionen. Det ser jag fram emot! Medvetenheten måste öka bland köttätarna. Men mer om det skriver jag en annan gång. Nu ska jag kolavippa i sängen, imorgon är en ny skoldag.

Pusu!