Årkrönika 2012

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
(kan även innefatta saker jag varit med om under året som jag aldrig varit med om förut)

-Besökte både Liseberg och Gröna Lund, nominerades in i Kommunal och LO, tog fackets skolinformatörsutbildning , firade att pappa fyllde 60 år, provade thaimat, började rita med ritplatta, fick tag i Rick Remender’s autograf, flyttade till västkusten, sov i en fängelsecell på Kronohäktet, deltog som soldat i Axtorna slaget, anordnade en Medborgardag, höll min första föreläsning om djurhållning och köttkonsumtion, bakar Pacman-kakor och får dom publicerade,  åkte spårvagn, stod ute och rökte i en klass 3 storm, besökte Ullared, Bloggen fyllde 1 år, jag åt Banana split, gick på Brukspuben i Robertsfors,  träffade Gula Gubben, åkte på en roadtrip, firade min födelsedag utan familjen för första gången, bott på internat och så vidare.

 
 
2. Höll du några av dina nyårslöften?

Jag hade inga direkta nyårslöften, istället hade jag en sommarlista!

Jag höll alla sommarlöften förutom tre stycken.

  

3. Blev någon av dina vänner förälder i år?
Skrämmande många bekanta, så många att jag börjar misstänka att det rör sig om en smittsam trend. Artonåringar skaffar barn för att "finna sig själv" eller för att "dom känner sig redo". Skaffa en försökshund och fundera igen när du varit tillsammans med din partner i något år istället för dagens "vi-firar-våran-fyra-månaders-dag-med-att-bli-föräldrar". Om två år är det tioårsträff med min klass och jag lär vara en av de få som inte har en unge.


(ny) 4. 20 slumpade sökord som folk googlat på och sen hamnat på bloggen:

 1. Dame Edna
 2. Obskyr porrsajt
 3. Tre apor
 4. Svettiga strumpbyxor
 5. Killar med bögbehov
 6. Ogillar barn
 7. Dålig hårbotten
 8. Rövkaffe
 9. Slynpåse
 10. Tanttrosa
 11. ätit gamla ägg
 12. överkokta ägg
 13. akuta toalettbesök
 14. anonyma saltmissbrukare
 15. Att vara charmant
 16. Bajsnödig av kokt vatten
 17. Deportation till Sibirien
 18. Drömmar om skalbaggar som biter sig fast
 19. Fräsch macka
 20. Personer födda i drakens år är idioter

5. Vilka länder besökte du?
Det var nära att jag for en sväng till Tyskland men tyvärr inga nya länder, bara några nya städer.

6. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?

9 Juni – Jag ger en radiointerjuv samtidigt som brorsan spelar på Sweden Rock
13 eller 14 Juli – Åker "riktig" karusell för första gången på Gröna Lund.
19 Augusti – Jag flyttar ner till Västkustenn.

16 September – Liseberg!
24 September – Jag deltog i återskapandet av
Axtorna slaget.

7. Vad var din största framgång 2011?
Största och största är det inte, men jag är personligen road över faktumet att det knappt tog en vecka för kommunen att rensa stuprören fria från mossa  efter att jag sågat kommunens fastigheter i mitt blogginlägg  Kommunens fastigheter ruttnar ihop

8. Har du varit sjuk eller skadat dig?
En del ordentliga förkylningar med hög feber som slagit ut mig totalt. Sen gjorde jag äntligen slag i saken och drog ut min infekterade och trasiga tand. Och som vanligt lite skrapsår på knäna.

9. Bästa köpet?
Mina pojkvänsshorts i jeans (dom kallas så!), min löjligt dyra mobiltelefon (Samsung galaxy S2), concealern Cover all mix från Make Up Store (jag fasar över det faktumet att jag genomlevt tjugotvå år med gråa ringar under ögonen) och sen lyckades jag komma över första nummret av Turtles årgång -90 (min samling är snart komplett).


10. Vad spenderade du mest pengar på?
Bussresor, flygresor, cigaretter, vin & sprit, strumpbyxor, kosmetika, sanitetsprodukter, inträden till bland annat krogar,, museum och nöjesparker, mat, böcker, en massa shit på Ullared och ballonger till min födelsedag

 11. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Åh det måste vara den fantastiska vintertårtan jag fick av två flickor på internatet i födelsedagspresent!


12. Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2011?

Det måste nog vara den playlisten som vi alltid spelar på våra internatfester, musiken är inte något som jag skulle lyssna på i vanligt fall men nu är man så gott som indoktrinerad och om tio år när jag hör någon av  låtarna så kommer jag att tänka på folkhögskolan vid havet. Här är ett urval av låtarna:

Don Omar-  Danza Kuduro
LMFAO – Sexy and I know it
Alexandra Stan – Mr. Saxobeat
LMFAO – Party Rock Anthem


 
  13. Vem, vad eller vilka får årets "usch" av dig?
Alla butiker som börjat ta in pälskläder, köttätare som gör motstånd mot vegetarisk mat utan att ha någon djupläggande kunskap inom ämnet, folk som tar bilen i onödan, folk som skräpar ner i naturen, plogbilar som väntar tills det kommit en halv meter snö innan dom kommer och röjer,
idioten som stal av min mat
på internatet och så vidare.

 
14. Vad önskar du att du gjort mer?

Jag önskade att jag besökt Nintendo som ligger knappt en halvtimma från min skola. Episkt nog ligger Nintendo på "Marios gata", det är riktigt pinsamt att jag befunnit mig så nära utan att gå dit (det var min nörd-brorsa som satte ölen i halsen när jag nämnde att jag bodde i närheten och grälade på mig för min ignorans).
P.S. när jag läste vad jag skrev förra året så insåg jag att jag blivit bättre på alla punkter som jag skrev upp. Hurra för mig.


15. Vad önskar du att du gjort mindre?

Varit inomhus när det varit kanonväder utomhus, lånat ut pengar till folk som inte har samvete att betala tillbaka, slösat energi på människor som inte förtjänar det, ätit onyttigheter och så vidare.

 
16. Hur tillbringade du julen?
här.


17. 10-i-topp animeserier 2011?

 1. Deadman Wonderland
 2. Kaiji S2
 3. Fate/Zero
 4. Heaven’s Memo Pad
 5. Tiger & Bunny
 6. C: The money of soul and possibility control
 7. UN-GO
 8. Hunter X Hunter (remake)
 9. Guilty Crown
 10. GOSICK


18. Bästa boken/böckerna du läste i år?

Flicka möter pojke – Ali Smith, Nochnoj Dozor –Sergej Lukjanenko, Pengar som gräs – Eric Schlosser, Tyst hav – Isabella Lövin, Tidsresenärens hustru – Audrey Niffenegger, Norwegian wood – Haruki Murakami

19. Största musikaliska upptäckten?

 1. Henry Homesweet som spelar blippig musik som kallas "Chiptunes"
 2. Oi!-bandet Perkele som gjorde en sista-minuten entré innan året tog slut, sjunger på både finska, svenska och engelska. Rekomenderar låtarna "Längtan", "Hang em high" och "Muistot".
 3. Sist är det nog det japanska melodiska death-metal bandet Blood Stain Child med skivan "Epsilon" som jag svalde med hull och hår, särskilt spår 1, 3 & 8.
 

20. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jag fyllde 23 år på en torsdag så när klockan slog midnatt sjöng min klass för mig eftersom vi var samlade för en avslutningsfest och jag fick ett glas champagne. Senare på dagen, rättare sagt till middagen, ringde någon i gongongen och sedan sjöng hela internatet "Ja må hon leva" för mig. Vi firade mig "på riktigt" dagen därpå på fredagen med födelsedagskalas för de närmsta vännerna med fika och presentöppning (tårtan jag nämnde tidigare bars in under sång och jag blåste ut ljusen). Det var första året jag inte firade med min familj men det var en riktigt fin födelsedag trots att det var klass 3 orkan utomhus.


21. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Snö på min födelsedag och CSN i december.

22. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Här tolkar jag frågan som att det rör sig om min klädstil.

Pacman, lego, fuskpäls, höga klackar, kitschiga örhängen, mönstrade strumpbyxor, spets, tyll, Domino-halsband, leopard, korta shorts och 95% klänning.
  

23. Vad fick dig att må bra?


– Skratt, Finska föreningens dambastukvällar, diskussioner, sömn, kramar, gulliga sms, 70% mörkchoklad med havssalt, Övernattningar nere på Stinas, spontana vinkvällar, minigrisen och familjen. 


24. Vem/vad saknade du?
Norrland, normalt väder, familjen, möjligheten att tända ljus (internatets brandvarnare är för känsliga)

25. De bästa nya människorna du träffade?
Klassen och internatfolket!

  26. Årets roligaste?
När vi såg på fotboll och brandvarnaren började tjuta och alla fick utrymma skolan, anledning? Någon trodde att tiden för microvågspopcorn var tio minuter.

  27. Årets händelse?
-Storebror spelar på Sweden Rock.

28. Årets besvikelse?
Vuxna människor som leker viskleken.

29. En plats eller en händelse som du önskade att du befunnit dig på under 2011?

 Dia Psalma’s sista spelning på Rock Out Wild. 


 30. Utan att göra detta till nyårslöften, hur tror du att 2012 blir?

2012 är året då världen förhoppningsvist inte går under, jag slutar äta fiskkött för gott, badar isvak, börjar en utbildning inom antingen miljö, genusvetenskap eller inom konst, jag skaffar ett pass som jag sedan använder, jag provar köra bil, cyklar tandemcykel, besöker Nintendo, skriver en novell och så vidare.

Bubblare : lär mig busvissla, dricka rödvin, skaffar en tatuering och far på festival.

Adjö tvåtusenelva och hallå tvåtusentolv (året då jag hoppas att världen inte går under)!