Och så ett stycke bokenkät!


1. Ljudbok eller bok i handen? Alla gånger bok i handen, sist jag lyssnade på en bok var det med kassettbandspelare och på grund av min medfödda hörselnedsättning läste jag texten under tiden. Det slutade med att jag var två sidor före uppläsaren så då knäppte jag av skiten. Senaste boken i handen (bortsett från den jag läser nu) var Frank McCourts underbara 543 sidor om sina första år som immigrant i New York, groteskt underbar läsning!
 

 

2. Pocket eller inbundet? Kronan avgör så det blir för det mesta pocket, men inbundna är att föredra då de har större text, hård pärm som inte går sönder för ingenting och känns stabil att hålla i medans man läser. Men pocket är bra för den som snålar på utrymme i hyllan!


3. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/ nonfiction?) Hah, en potpurri av de båda!

4. Harry Potter eller Twilight? Örk, nej jag menar Harry Potter. Jag läste bok tre när jag gick i tidig grundskola så det var klart att man föll stuprätt ner i fantasin. Men ett hardcore fan har jag aldrig varit, filmerna förblir osedda och är det bara jag som tycker Voldermort verkar väldigt mån om Harry’s skolgång då han bara anfaller skolan vid terminen slut? Och Twilight ska vi inte ens prata om, jag deporteras hellre till Sibirien och skottar snö än läser böckerna.

5. Fantasyvärld eller vår värld? Scifi och fantasy-genren är de jag har läst absolut minst av så jag kan egentligen inte uttala mig så mycket så det blir vår egen värld (men man kan alltid twista upp det hela och göra som Björn Hellberg och skapa fiktiva städer, som han gjorde i "Paria")

6. Kindle, iPad eller annat? Errr, tja…öh…va? *googlar* Öh, nä.

7. Låna eller köpa böcker? Hah, i mina yngre dar var jag på biblioteket var dag och det kom en stadig stril med påminnelser hem i brevlådan att böckerna skulle återlämnas eftersom jag var en slarver och inte lämnade tillbaka dom i tid. Mina väskor var orsaken till svidande värk i nacken då väskremmarna skärde sig in som raklblad av tyngden. Numera vill jag äga böckerna så jag köper, köper och köper. Boklådor går ej orörda när jag är i närheten.

8. Bokhandlare eller online? Jag skulle inte ha några problem med att bli inlåst över natten på bokantikvariatet i Umeå men i brist på "riktiga" bokhandlar säger jag bokus.com
 
9. Fristående bok eller trilogi? Jag förstår inte den här fascinationen av trilogier. En bra bok kan gärna vara lite längre men ska inte pressas fram eller fyllas ut med blabbel för att bli precis tre böcker.

10. Tjock bok eller kort bok? Kort bok? Är det typ Ole Lund Kirkegaard-längd eller? Jag läser sällan böcker under trehundra sidor, så det borde väl vara "tjockt"?

11. Romance eller action? Nattens Väktare eller Harlequin? Haha, behöver jag ens svara?

12. Mysa under en filt eller steka i solen? Kuddar bakom ryggen, täcke över benen, kudde som stöd för boken, en hink med té, bra belysning och en fint torn av skorpor så är jag i total stiltje.

13. Varm choklad eller latte? Vafa…svart kaffe, ska jag lyxa upp det hela blandar jag fifty fifty med oboy så det blir "Chococoffé".

14. Läsa recensioner eller bilda en egen uppfattning? Tar gärna till mig tips och insyn från utvalda recensörer, som i min mening delar min smak.

Och sen tycker jag att min skrattande kattkompis Linda också ska göra den här bokenkäten då hon också gillar att stoppa näsan djupt i en bok,  så jag taggar henne! Pusu~