Min framtid: fågel fisk eller mittemellan?

Kallpratsfrågan nummer två som jag hatar att få är "vad gör du nuförtiden då?". Jag vill bara trolla bort mig när folk ställer den frågan. Förut när man gick i skolan så använde man sina studier som en rustning mot den typen av frågor, fast å andra sidan så fick man alltid frågan "jaha, vad blir det sen då?" som inte heller är så lätt att svara på. Jag är inte den typen av person som har en 10-årsplan på hur mitt liv kommer att bli.

Jag menar inte att ni inte för ställa den frågan till mig, jag vill bara upplysa folk om att det är svårt att precisera vad man gör när man är i min situation – pank, tjock och arbetslös som fyller sina dagar med att sitta framför datorn eller till och från åker iväg på några korta fackliga kurser (vilket jag måste påpeka har varit höjdpunkterna den här våren). Sen gick början av året ut på att komma fram till vad jag ville göra härnäst. Ville jag studera eller ville jag flytta och jobba nån annanstans? Och om jag skulle flytta och jobba nån annanstans, vars skulle jag flytta? Umeå? Hörnesand? Tyskland? Och samma sak med studierna. Vad ska jag plugga och vars vill jag plugga. Även om jag inte har en 10-års plan över mitt liv så vill jag inte "ta det som det kommer", för det är ju jag som ska se till att "det kommer"! Iallafall. Efter många sömnlösa nätter där jag grubblat på meningen med mitt liv och efterfforskningar på internet kom jag fram till ett svar. Så nu vet jag vad jag ska göra härnäst, eller rättare sagt till hösten. Sen får vi se om jag hamnar fågel, fisk eller mittemellan i livet.

Hur är det för alla andra? Har ni en 10-års plan över era liv? Tar ni det som det kommer eller har ni fastnat och trampar på ett och samma ställe och vet inte vad ni ska göra härnäst?


Jag tycker den här bilden symboliserar temat i inlägget kanska tydligt. Lika lite som vi vet om vattendroppen kommer att rinna till vänster eller åt höger vet vi hur det blir i framtiden.

 

Kallpratsfrågan nummer ett som jag hatar att få.

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Kim Forsgren

    härligt inlägg måste jag säga! 10 års plan i livet nja inte riktigt mål i livet vart jag vill komma hur jag vill bo drömmar har vi väl alla. många tankar och funderingar sattes i gång i mitt huvud. då jag själv inte kan leva ett liv utan att planera så blir det svårt pga adhd så oplanerade dagar är svåra för mig lika så oväntade saker som ändras snabbt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.