TURBULENS

   Som titeln avslöjar , så var det en turbulent tid i mitt liv . Upplysningsvis kan jag tala om att det jag nu berättar om försiggick i mitten av 80- talet och framåt . (Jag är hopplöst dålig på att komma ihåg årtal ) .Har varit tvungen att rota i lite papper för att få fram ett trovärdigt perspektiv .

                         Alltnog , till historien hör att när dagmammestriden pågick blev jag av någon outgrundlig anledning nominerad till fullmäktige i Lidköping !! Något som fick mig att sätta kaffet i vrångstrupen när jag öppnade det brevet ! Ringde till den som hade hand om det hela och uttryckte min förskräckelse . Han sa då att sånt säger ingen nej till , " det finns många som avundas dig " .     Efter ett tag förstod jag hur det hade gått till vid den nomineringen och det är en historia som jag måste berätta !

                      Som jag tidigare nämnt var jag medlem i S-kvinnornas förening . Jag såg vid ett tillfälle en annons om ett Arbetarkommunmöte (vilket namn förresten , är det inte dags att byta ut det )??? Ett möte som skulle behandla huruvida man skulle bygga ut barnomsorgen med fler daghem eller dagmammor . Mitt område , varför jag rusade dit .    Där var ca 15- 20 medlemmar  varvid jag endast kände en person , som dessutom var en av mina antagonister som jobbade på dagis . Mötet inleddes med en föredragning av ansvariga . Därefter vidtog en diskussion  som inte visade sig nådig mot dagbarnvårdarsystemet . Jag satt tyst med en alltmer stigande ilska inombords , men lyckades behålla sinnesnärvaron medan dom fördömde dagmammorna färdigt . Sen sträckte jag upp handen , begärde ordet och sa : JAG ÄR DAGMAMMA !       I den bedövande tystnad som följde hade ett knappnålsfall låtit som en jordbävning .            Lyckades sen vända opinionen till min fördel , vilket sen ledde yill den tvivelaktiga karriären i den politiska hetluften i stan .

                                                                Vi hörs !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.