Utsikt från Skaraborg

      Ja , egentligen är det ju inte så mycket till utsikt eftersom Varaslätten är det som dominerar Skaraborg . Och egentligen så finns inte Skaraborg heller eftersom det för ungefär tio år sen uppgick i Västra Götalands län med Göteborg som största ort . Till vilket nytta vet ingen . Men det skapade en massa arbetstillfällen . Inom själva administrationen och mängden landstingsråd och ledamöter av alla slag , som sägs vara fler än vad man behöver i Norges regering !

                                 Hur som helst , landskapet är alltså inte bergigt , men från Lidköpings horisont kan man i alla fall se ett berg som är bygdens stolthet Kinnekulle , som ligger på andra sidan om Kinneviken . Kallas det blommande berget , för att det lär finnas många ovanliga växtarter där . Och det är verkligen mycket vackert där på våren när vitsipporna blommar .

                                            Vi hade för ett antal år sen besök av en man vid namn Henning från mina hemtrakter i Vilhelmina , en man som var känd för sina rättframma kommentarer och när vi ville imponera på honom med detta kända berg blev hans raka konstaterande : " Jävla flatberg "!!!!!!! En ganska träffande beskrivning .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.