Upprop som stör

Läste i förra veckan att kyrkliga personer , närmare bestämt diakoner hade startat ett upprop mot den nyfattigdom som utbreder sig i landet . Vad glad jag blev att se att kanske kyrkan har förståelse för problem som kan drabba människor som blir ställda utan inkomst på grund av utförsäkran från Försäkringskassa , arbetslösa och på annat sätt råkar illa ut . Och att det även i sammanhanget även drabbar oskyldiga barn.

                                        Men den glädjen blev tyvärr kortvarig . I dag läser jag en debattartikel i Aftonbladet , dessutom skriven av en kvinna som kallar sig kristen , troende medlem i Svenska kyrkan . Hon anser att detta upprop endast grundar sig på politisk propaganda . " Socialdemokratisk eftervalsdebatt " kallar hon det . Och det var ju just de protesterna mot orättvisorna åtminstone jag saknade från S sida i valdebatten !

                                       Undrar vad den kvinnan grundar sin tro på !? Inte är det då att människor ska hjälpa varandra i svårigheter . Att vi ska ha en rättvis fördelning av de gemensamma resurserna …. Man vill skrika och sparka i väggarna !!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.