Våren har gjort intåg…

här i den södra delen av landet !   I dag har det varit ca 16 – 17 grader och soligt . Rena sommarvärmen känns det som .

                                Folk har krupit ut från sina iden och brådskan är stor i trädgårdarna . Man far runt som nyvakna myror och krattar och planterar med en iver som gällde det  någon slags tävling . Själv tar jag det ganska lungt , men jag gjorde väl ändå ett litet ryck och städade balkongen.

                             Det känns bra att inte behöva känna trädgårdshetsen , som annars drabbar hårt  såna här dar när tussilagon formligen har sprutat upp i dikeskanterna.

                                      Men lite ilska måste jag ändå vädra , trots det sköna vädret. Tänker på igårkväll när jag tittade på Aktuellt i TV 1 . Man hade ett längre reportage om förhållandena i Japan efter jordbävningen och Tsunamin. Man visade hur eländigt folk har det . Sammanpackade i stora salar och människor som går och letar i spillrorna , kanske efter spår av anhöriga .

                                       Direkt efter dom bilderna kom en Svensk nyhet : en sälunge som av någon anledning tagits om hand och vistades i ett badkar hos nån !!! Då kändes som att jag vill skrika och sparka i väggarna !!! Har man inte någon som helst planering inom den typen av rapportering …….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.