På krigsstigen….

är jag ofta .  Och inte minst nu . Nu är det den stora Pensionsmyndigheten . För min egen del måste jag erkänna  . Men angeläget för många , det vet jag !

                       Som jag tidigare skrivit om , blev jag änka för en tid sedan . Efter att skött en sjuk make i många år . Men ändå ett väldigt ovanligt tillstånd , måste jag erkänna .

                             Alltnog , man måste ju börja titta på dom ekonomiska förhållandena som gäller just för mig , som ensamstående . Eftersom jag har den lägsta pensionen , dels som kvinna , och dessutom tidigare varit hemma och vårdat mina egna barn har jag endast rätt till den lägsta pensionen . Det är straffet för just detta att jag anser att någon ju måste ta ansvar för barnen man satt till världen .

                    Det kommer då meddelande från Pesionsmyndigheten att jag har rätt till Änkepension som storleksmässig är lika stor som den totala summan av pensionen som jag fått tidigare .   Oj , bättre än jag trodde ! Två dar senare kommer det ett brev till , och jag kan då se att man har minskat den tidigare med nästan 2 tusen !!!!!

                                              Man ger med den ena handen och tar tillbaka med den andra !    Efter  förfrågan hos myndigheten får jag reda på att det kallas för " omvandling " . Vilket jag högaktningsfullt  struntar i eftersom det för min del är summan som räknas . Dessutom sa man i det första brevet att min pension skulle vara oförändrad  , efter att jag fått änkepension.

                     Skrika och sparka i väggarna gäller nu !! Följetongen fortsätter !!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.