Gratis är bästa kryddan !!!

En devis som jag har upptäckt att Lidköpingsborna har tagit till sig  . I fredags skulle jag åka utanför stan i ett ärende . Då hamnade jag i en bilkö av ovanlig längd , och som inte knappt rörde på sig . Min första tanke var att det hänt en olycka , men då brukar ju de närmaste bilarna åka förbi så att det ändå rör på sig . Efter en kvart fick jag ge upp och helt enkelt göra en kovändning på gatan och ta en annan väg .

                                 Förklaringen fick jag senare på dan av en person som kunde tala om att en nystartad radiokanal hade meddelat att dom skulle ge bort bensin gratis på någon tapp någonstans under en halvtimme . Lidköping blev då den lyckans orten !!

                                 Därav den långa kön . En annan gång för ca 15 år sen hände det sig att vid en vårmarknad så skulle man i Lidköping bygga Världens längsta godisorm, En begivenhet som skulle bevistas av folk från Guiness Rekordbok , eftersom det skulle dokumenteras för eftervärlden.

                           Eftersom vi här har ett av Europas största torg  och man hade byggt bord runt hela torget var godisormen verkligen lång . Vad festkommitten emellertid inte räknat med var just detta med Lidköpingsbornas fallenhet för att se till att inte missa det som är gratis .

                                                        Meningen var att godiset efter mätningen av ormen skulle delas ut till barnen i publiken .Nu bar det sig inte bättre än att när alla stod förväntansfulla  inför mätningen dristade sig en person sig till att ta en godispåse från bordet . Vips , så var hela godisormen borta !!!!! Den hann inte mätas , men istället så blev det ett annat slags rekord   : Att snabbt rycka åt sig godispåsar på kortas möjliga tid !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.