” Sköna maj välkommen till vår jord igen……..

    Första maj-helgen är en fin tid med all grönska och blommning . Har varit ute och tittat på det vitsippsblommande berget Kinnekulle . Soldränkt och vackert  , med en bedövande fågelsång.

                          Men i kväll är det lika bra att hålla dig inomhus eftersom det är andra sorters sångare än fåglar som är igång .

                                           Nämligen dessa högtidliga vitmössade manskörer som man enligt traditionen envisas att släppa lösa . Finns det något tråkigare än att stå still i en stadspark och frysa åhörandes denna likt pingviner uppsträkta kör som sjunger : Sköna maj …!

                        Det skulle i så fall vara när dom envisas med fler ännu tråkigare sånger . och varför måste dom ha på sig sina gamla studentmössor !? Och som om det inte var nog så kan man också se en och annan  i publiken med stå bärandes en gulnad mössa.

                           Glädjande nog så hörde jag vid ett tillfälle en äldre läkare som vägrade bära denna statussymbol , med motiveringen : att om inte folk kunde begripa att han en gång tagit studenten utan att han oupphörligt måste bevisa det  så får dom väl tro det !!

                                  Jag stannar inne och stryker lite sommarkläder istället !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.