Man ska inte sälja skinnet innan björnen är skjuten ……..

     Det uttrycket myntade en annan politiker på Tage Elanders tid . Nu verkar det vara ännu krångligare om man råkar skjuta en björn . Råkar och råkar… I alla fall så berättade en systerson som årligen jagar åtminstone älg i de djupa Ångermanländska skogarna om hur det kan gå till om någon i jaktlaget skjuter en björn . Helt enligt lagen naturligtvis .

                               Ett sån händelse skedde i höstas . Då skall detta anmälas till någon slags jaktbeskyddarinstans , inälvor skall tillvaratas ( björnens ) och fraktas miltals .Om någon tarmbit eller så kommit på avvägar får man göra om resan .och som dom tror utan ersättning .    Huvvaligen ! Tur att man inte är björnjägare .

                                Norrlandsresan gick annars bra . Fina vägar numera . Mina favoritvägar är de som jag kallar 3- filiga . Ni vet de med vajerräcken i mitten som man turas om med den mötande trafiken om den andre filen . Det är lungnare tempo  än på de med två filer i bägge riktningar .

                                På tal om riktning så kom ett meddelande på radion när vi befann oss nedanför Sundsvall att en bil körde MOT färdriktningen i södergående riktning .  Vi befann oss som tur var på väg norrut istället .

                        Det påminner mig om en historia som min braberättande svåger drar ibland : "   En man säger :   dom pratar på radion om att det är en bil som kör på fel sida ….. Det är ju för helvete massor !!!!! "

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.