Det var det här med datorer…….

     som trots att jag nu sitter vid en sån och skriver , tycker att det egentligen är ett rent fördärvligt redskap .

                                        För mig personligen så är jag i den åldern att det inte gör nåt om den inte fungerar . Men jag har iakttagit hur stressade yngre personer blir om det inte fungerar tillfredsställande .

                    För mig är datorn ett tidsfördriv , rent av en leksak som det kan vara roligt att ägna sig åt en stund ibland .

 För ca 20 år sen när  " informationssamhället " , som det hette gjorde sitt stora intåg och man kunde höra politiker i kommunen tala sig varma om hur bra allting skulle bli med datoriseringen !  Jag var då med i både Fullmäktige och Skolstyrelse här i Lidköping .        

                              Jag var emot den frälsningspropaganda som bedrevs  . Så pass uttalad att jag blev skickad på datakurs !

                        Det var en mycket intressant upplevelse . Kursdeltagarna bestod av olika kategoriers människor . Politiker , anställda inom barnomsorg , högre tjänstemän inom Kommunledningen osv .        I början var alla mycket skeptiska mot vad detta kunde innebära för nytta för dom själva och Kommunen .

                        Men när veckan var slut och man sammanfattade det hela var alla helfrälsta . Utom jag !!!! Min misstro hade istället ökat …. Vad kommer det att kosta ??Vem behöver det  ???

                        Min slutpoäng var i bästa Martin Ljung-stil : KAN DET HÄR BÄRA SIG ???

                                                                             Fortsättning följer ….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.