”Skrika och sparka i väggarna .”

Egentligen skulle jag rensa svamp ( kantareller ) som ligger på diskbänken . Men det här får gå före . Kanske kan jag uppvigla nån tänkande människa .

                    Hörde veckan som gick i nyheterna att vissa kommuner inte längre betalar för ledsagare Till som det heter " funktionsnedsatta " ( Ibland undrar man vilka som skulle ha den stämpeln i pannan . )

                  Lite senare i veckan läser jag en liten notis på ledarsidan i Göteborgs-posten att man tycker att Kommunerna måste få prioritera även bland sociala utgifter .

    " den kommunala ledsagarservicen ERSÄTTER INTE ANHÖRIGAS ANSVAR OCH FRIVILLIGORGANISATIONERNAS VILJA ATT STÄLLA UPP  ."   sÅ STÅR DET !     Och det är där min värsta ilska uppstår !

                                       Är det meningen att människor som behöver hjälp och stöd av olika slag ska förlita sig på anhörigas välvillighet . Eller sk. frivilligorganisationer .

       Har vi inte i det här landet den policyn att alla människor ska kunna leva ett eget oberoende liv . Inte behöva vara beroende av allmosor :

                      Har en oroande känsla av att vi håller på att glida in i en helt annan sorts social fälla , där det helt enkelt är anhörigas skyldighet att ta hand om släktingar . Och det utan att någon talar klarspråk om vad som gäller från ansvarigt håll …..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.