Nobelpristagare nästa år ; Pelle Näver !

    Inte  för att jag har något emot årets Nobelpristagare Tranströmer . Ska sanningen fram känner jag ju igen namnet , men det stannar nog dessvärre vid det .      Mitt läsintresse riktar sig mer åt spänningshållet , deckargenren .

                              Jag kom emellertid på att det kan vara på sin plats att tipsa Svenska Akademien om en annan Svensk poet , som dessvärre inte är i livet , men priset kan ju i vissa fall ges postumt .

                            Nämligen : Pelle Näver .    Han föddes 1897 och han har varit soldat, bonde , rallare och skogsarbetare. Med andra ord diversearbetare ..

                            Till historien om Pelle Näver måste jag nämna att min numera framlidne man Lennart , i tid och otid drog upp denne " Pelle Näver "som någon slags förebild i olika sammanhang !        Både jag och min dotter hade aldrig hört talas om personen ifråga . Vi trodde helt enkelt att han var en fantasiprodukt !!!

                      Detta höll på ända tills dottern ifråga gick på en folkhögskola  , ( Burträsk ). Hon strosade då omkring på biblioteketoch blev bland hyllorna varse en bok som gjorde att blicken stelnade …………… Boken försvann inte ens vid tredje blinkningen . Där stod " Pelle Näver ": visor !!!!!

                           Upprättelsens stund var inne för min man och tillika hennes far !

                  Nästa gång ska jag skriva en dikt av denne Pelle Näver !

2 kommentarer

  1. dottern

    Tänk att du alltid ska va först med allt….nu föreslog jag ju nobelpris o fick se att du självklart redan gjort detsamma….gammal är äldst än en gång;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.