Veckans Pälle Näver

NÄVERVISA

           När storpoeterna pressa lyran med vilda krumsprång i sångaryran ,         

           då går jag barbent i Guds natur och blåser varligt i näverlur .

 

            Och över mossornas mjuka fällar och hedens ljungklädda block och hällar

            med glättigt sinne min färd jag styr mot ödemarkernas äventyr.

                                           Det får räcka med dessa två verser i kväll eftersom det passar bra med den sista versen för min del … I morgonkväll ska jag kliva på natt – tåget till Norrland , närmare bestämt till Mellansel . Och det får nog ses som ett äventyr med tanke på hur tågtrafiken brukar fungera nuförtiden .

                                          Ska hälsa på min syster i sällskap med hennes dotter som även hon bor i Skaraborg . Vi ska dit främst för att baka tunnbröd . En delikatess som man inte kan baka här nere eftersom det inte är brukligt med så stora ugnar .

                                 Alltså , ha en bra vecka !! Rapport kommer nästa helg …..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.