Lägesrapport efter Norrlandsresan ….

    Statens Järnvägar  visade sig från sin bästa sida vid den nattliga resan till och från Mellansel . Inga större förseningar , ( en halvtimme på uppvägen är inget att bry sig om ) , servicen godkänd .

                 Vi hade liggvagn på färden , ni vet såna här svalboliknande holkar där man ligger tre på varje sida vilket är en aning trångbott . Men det var ju trots allt självvalt.

                                  Kunde konstatera att SJ inte är någon slösaktig organisation . När vi gick på tåget i Skövde såg jag att det stod BIO med stora bokstäver på en vagn ……..Jag tänkte då att det var sjutton vad dom är framåt  ?!

                  Senare visade det sig emellertid att det var precis tvärtom . En av våra medpassagerare sa att nu skulle hon besöka biosalongen och förströ sig med en film … Hon var snart tillbaka och hade med sig beskedet att den senaste filmvisningen varit för ungefär 20 år sen !!!!!

             Själva vistelsen i Mellansel var kort , intensiv och trevlig hos min syster . Vi ägnade en ( nästan alltför ) dryg dag åt tunnbrödsbak . Sen for vi söderut med välfyllda stora resväskor . Så nu delar jag ut tunnbröd åt höger och vänster . Mest förstås åt vänster eftersom mina politiska sympatier ligger åt det hållet .

               Kunde konstatera att min reskamrat Marita håller sin husbonde i ett järngrepp.. han hade en tjänstgöringslista att förhålla sig till vid hennes bortavaro .      Nu vet jag dock inte hur kontrollen förlöpte , men jag kunde konstatera att glädjen vid återseendet var ömsesidigt så han fick nog godkänt !!!!

                        Vi får ta Pälle Näver en annan dag !

2 kommentarer

  1. Tommy Wiström

    Hörde tal om erat maratonbak ända upp i Västerbotten,
    så lite kavelträning skulle nog inte skada,
    så nu kan ni lägga BAKomliggande år på hyllan och börja gymma så ni inte blir sittande på eran BAK och bli DEGIGA i armarna.

    nTommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.