Idrottens baksida – föräldrar..

   I dag har det talats mycket om aggresiva föräldrar som inte är nöjda med sina barns idrottsliga prestationer .

                     Grunden till detta är väl den förälder som lämnade sitt barn åt sitt öde efter en landbandymatch !                 Hur galen kan man bli ?!

                     Annars är det väl inte särskilt förvånande  . Just det här med att föräldrar kräver att just deras telning ska utmärka sig och bli den stora stjärnan .

                     För egen del kunde jag tidigt se att vår son inte hade den rätta inställningen till fotbollen när han prövade på det i skolåldern.     Han tittade hellre på fåglar eller andra muntrationer vid sidan om planen.

                       Det gick så långt att jag fick skäll av tränarna för att han var så oengagerad.     Det var då dags att så att säga , ta sin mats ur skolan !   Jag var så dum att jag tyckte det var roligt …

                                     Men jag har märkt av föräldrahetsen på annat sätt senare i livet . När jag jobbade i syateljen sydde vi balklänningar till blivande Studenter . Och då märkte vi ganska snabbt att dom vi fick problem med var mammorna !

                                  Förmodligen skulle just deras dotter bli balens drottning , vilket resulterade i att mamman kunde dyka upp vid provning och kommentera : men ska du ha den ringningen eller annat dumt. Dottern blev osäker och vad vi som tillverkade konstverket tyckte är inte lämpligt i tryck !!

                     Men förmodligen bottnar det i att barnen ska uppnå vad föräldrarna själva har missat . Det är ju förvisso lättare att lära andra än att göra det själv !!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.