Var femte invånare är en häst !

 Det är inget jag hittat på själv utan titeln på en bok jag fick i julklapp som jag ska skriva om .

                            Det är en bok om kommunslogans . Ni vet alla kommuner med lite självaktning ska ha nån slags välkomstskylt som säger nåt om kommunen som man inträder i .

                                Fast frågan är ofta

om dessa varumärken säger nåt överhuvudtaget  om tillståndet i kommunen ifråga . Men det är roligt att läsa om de mer eller mindre påhittiga förslag som kommit i skrift …..

                    Som detta med " Var femte invånare är en häst " . Den härstammar från Sollentuna , men enligt boken vill man inte kännas vid den nu .

                         Här i Lidköping som jag bor i hade man ett tag " Lidköping vid Vänern ",                                  eftersom vi ofta förväxlades med Linköping. Men det höll ju inte riktigt det                                heller för då förväxlades vänern med vättern .

               Så nu är vi :" Morgondagens småstad " ?!   Upplysande eller hur !?

                                         Men ett av de roligare exemplen är ändå den som uppkommit i en norrlandskommun . Vännäs " Norrlands Venedig " …   Som berättas antagligen ha sitt ursprung i att två koreanska turister som skulle till Venedig kom vilse och hamnade i Vännäs . En historia som man där uttnyttjade och till och med försökte köpa loss ett par gondoler från Italien . Enlligt planerna skulle man placera dessa gondoler märkta "Vännäs " i Vindel och Umeälven . Men så långt gick aldrig planerna i verkligheten …

                                                       Synd !!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.