Grynkorvtider

 Här i Västergötland kommer man i åtnjutning av Grynkorv . En sorts korv som vad jag vet bara finns att tillgå här . 

               Det är en korv som man kan likna vid fläsk – eller köttkorv som man kokar . Skillnaden mot den som vi norrlänningar är vana vid , fläskkorven , är att den här innehåller korngryn . Av varierande mängd , ska sägas .

                    Det har gått så långt att man här i Skaraborg firar " Grynkorvens Dag . Hur , är jag osäker på eftersom jag inte är med i den sammanslutning som finns .

                            Men i går blev jag hastigt inbjuden på middag som visade sig vara just grynkorv . Med den sorten som innehåller mindre mängd gryn . Och den var god .

                     Satt annars i väntan på att komma in till en doktor som skulle titta på min onda hals . Då fick jag tag i en tidning som hette Hälsa .

                     Det stod inget om grynkorv där . Den är nog inte kvalificerad för att omnämnas där .                                    Jag bläddrade och insåg snart att det var inget för mig . Vilken mängd av träningsmetoder det finns . Pilates , spinning , yoga och gud vet vad !

                  Dessutom gryn , frön ,alger och namn på sånt som man inte vet vad det är . Men det stod utförligt vad det var bra för .   Om man följde alla goda råd som en sån tidning presenterar skulle kanske sjukvården bli arbetslös !

                      Man får ju tänka på tillväxten !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.