” Barnfattigdomen ”…………

 som egentligen är ett ord som jag inte tycker om . Det är ju inte den sortens fattigdom som folk ofta tänker på .

                      Men , det som gör mig bekymrad är när man får höra kommentarer som :   " Hur kan föräldern röka "………. "Titta så dom handlar  , Chips , godis "….. "har dom ont om pengar handlar man inte sånt "!!

                                  Enligt såna människor skulle dessa som har ont om pengar gå i "säck och aska " . Och dom ska stå med mössan i hand och tacka för de allmosor som dom får av det rika samhället .

                            Har en dotter som jobbar med elever på Gymnasiet . Det är många elever som bävar för den dag dom tar studenten . Var ska dom få pengar till lite fina kläder , studentmössa osv……… Många har inte en enda släkting som tar emot dom på skolgården .     Allt på grund av svåra hemförhållanden .

                           Det är barnen som får ta straffet !!

             Samtidigt läser man om utförsäljningarna av samhällets egendom . Jag tänker i första hand på det sjukhus som såldes i Stockholm för några år sen .

                    Det nästan gavs bort . 800 000 .Sen sålde dom nya ägarna det för 20 miljoner . Men det är skattebetalare nöjda med !     De som gör såna affärer måste ju antingen vara gravt efterblivna eller korrupta !!

                     Dom vinsterna som privata personer gör på statens egendom kunde istället gå till arbetslösa och sjuka för att lindra nöden för barnen !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.