” När snålheten bedrar visheten ” …

   Här i Lidköping tillhör vi ju storlänet Västra Götaland . Akta er för storlän !

                                   Alltså hör vi ju till samma region som Göteborg . Med allt vad det innebär . Sjukvård , länstrafik , kultur och allt som kan ses som gemensamma angelägenheter . Antingen dom nu är det eller inte .

                          Men nu har nog dom som bestämmer gått över gränsen !

              För ett par dar sen rapporterades det på nyheterna att den nya telefonkatalogen INTE skulle innehålla telefonnummer till sjukvården längre . Man har inte råd till detta längre . ( Ett effektivt sätt att minska patienttillströmmningen kan man förmoda ) .

               Nästa besparingspropå är indragna busslinjer i alla kommuner . Man har ju Göteborg att tänka på . Nu som man infört trängselskatt och allt .

                              För min Kommuns del innebär det att en del busslinjer som inte har så många passagerare ska läggas ner . För några år sen införde man i Lidköping gratisåkande för Pensionärer . Men för att inte riskera att det skulle bli för många som åkte satte man gränsen för gratisåkandet till 75 ÅR ! ( Då kanske dom inte orkar ) !

                       Det är där snålheten bedrar visheten . För övrigt det här med den sk . länstrafiken . Det har förutom att det är ganska dyrt blivit så tillkrånglat att man inte längre kan köpa biljett på bussen , utan först måste gå till det numera moderna Resecentrum och skaffa nåt slags kort . …. Alltså är det inte längre så meningsfullt , detta med bussåkande !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.