Rapport från västkusten……

 och hur man kan ha nytta av grannen .

               Har varit på västkusten , närmare bestämt i en ort som heter Svenneby . ligger nära Bovallsstrand , Hamburgsund och såna mer kända orter .

                   Avsikten med resan var att jag och min svägerska skulle hjälpa en kompis som har sommarstuga där , med lite vårarbete .

                                  Vi upptäckte att våren var mycket senare där än här i Skaraborg . Inga tussilago i dikeskanterna . och grönskan är påtagligare här .

                  Och nu till det där med grannutnyttjande …….. Vi skulle alltså kratta hennes tomt fri från fjolårslöv. Det visade sig då att hon endast hade en ( 1 ) kratta i sin ägo .Och då händer det ju saker alldeles för sakta .

                       Då kom jag ju på att vi går in hos en granne som visserligen inte var där , men som stugägarinnan ofta pratade med sommartid .

                           Alltså , gick jag och inspekterade hans , vad jag trodde var redskapsbod . Jojomensan ! Där stod inte bara en , utan två krattor !       Vi kunde ganska snabbt uträtta vad vi skulle och jag tog dom lånade krattorna , gick dit och återställde inventarierna .

                          Då får jag plötsligt höra en bil komma ! Som svänger in på den tomten ! Känslan som kom över mig var ………ska jag springa eller stanna och prata med honom .

                      Detta trots att jag varken knyckt nåt eller ens rotat i hans förrådsbod …. Så dumt det kan bli . Att han som inte varit där på månader råkade komma just i den sekunden när jag var på hans tomt .

                    Jag valde förstås att stanna och förklara vad jag hade för mig där och jag fick retroaktivt lov till krattlånet …..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.