Har fått vatten på min kvarn !

Den kvarnen som jag åsyftar är mitt motstånd mot att alla elever i skolan ska ha en egen dator …..

Här i Lidköping är det så att alla i grundskolan ska ha minst en ipad , ja kanske man även har det i förskolan . Mitt motstånd grundar sig på att jag tycker att barnen i alla fall ska lära sig läsa och stava ordentligt först .Om dom ska ha nytta av apparaterna .

Den här vattentillströmningen kom i måndags i lokaltidningen i form av en debattartikel med rubriken :”Ipaden – den sociala tjuven ”

Skriven av en ELEV PÅ HÖGSTADIET !

Som skriver att innan dom fick Ipaden satt dom oftast och pratade och diskuterade på rasterna och det var ofta så man lärde känna varandra . Nu sitter alla och stirrar rakt ner på den svarta skärmen utan kontakt med sin omgivning .

Dessutom tar det mycket av lärarnas tid att säga åt eleverna att lägga ner sin Ipad .

Och nu kommer mina egna funderingar ……

Det är ju numera inte bara den sortens datorer som får alltför stor uppmärksamhet .Det som förr kallades telefoner är ju minidatorer som ungdomarna för det mesta har i händerna .Vid förfrågan får jag reda på av ett barnbarn att lärarna mer eller mindre tröttnat på att tjata om att dom ska lägga ifrån sig sin smartphone .

Nu är det ju tyvärr så att även fullvuxna personer har drabbats av denna farsot som kallas ” att uppdatera sig ”

En uppdatering som egentligen betyder ” en närvarande frånvaro ”… Det går ju inte att prata med såna som alltid måste sitta och syssla med sånt .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.