Är det nån som är förvånad ?!

Jag åsyftar då den här alarmerande rapporten om skolans dåliga resultat i lärandet .

Har tidigare skrivit om mitt missnöje med att skolan inte kan lära barnen att läsa ordentligt från början . Med risk för att upplevas som tjatig , tar jag ändå om det …

Har barnbarn som fortfarande i tredje klass inte har lärt sig läsa ordentligt , som dras med dagligt tragglande med läsläxor ….. Och det i så omfattande grad att jag undrar vad man gör den tid barnet tillbringar i skolan. Men , han har fått lära sig hur man söker på nätet ! En kunskap som det räcker om han får efter läsinlärningen.

Det har satsats miljoner på datorer till skolorna . Alla elever ska ha tillgång till såna apparater ..Den fyraåring är inte född, som inte kan få fram och hantera dataspel !

Man behöver inte kunna läsa för att klara det !!  (Barnen kanske tycker det är helt onödigt att kunna läsa .)

Men , bortsett från mina klagomål på den överdrivna tilltron på datorerna som världens frälsning , så finns det naturligtvis många orsaker till larmrapporterna .

En av orsakerna var S- ledaren Göran Persson pappa till .Kommunaliseringen av skolan …Jag kommer väl ihåg när det dumma förslaget kom . Var på den tiden aktiv i skolstyrelsen i Lidköping .

– ” Det skulle ju bli så bra ”, sas det . Att kommunerna själva skulle få bestämma över skolan .Själv skrattade jag lite åt förslaget , och sa att så dum kan inte staten vara, att man överlåter pengar till skolan att användas hur som helst !

Men , tyvärr …… Så dum var staten

En kommentar

  1. grandmother

    För att inte tala om allt sms:ande. Det kommer att förändra vårt skrivna språk. Ungarna förkortar, använder symboler och det går minsann bra, men att skriva riktiga ord, då blir det svårare. Inte bra. Gillade ditt inlägg och håller med dig helt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.