Det kallas för idrott !

Ordet är BANDY …. Villa Lidköping ! Lidköpings stolthet …något som jag inte riktigt förstår ,men jag är ju förstås inte uppväxt här .

I går var det Annandagsbandy … En begivenhet av stora mått . Numera försiggår inte skådespelet ute i friska luften längre utan det är ju i den enorma Arenan som byggdes för några år sen .

Ca tusenhövdad publik,inte minst för att det var ett så kallat derby . Villa spelade mot Vänersborg .Som tur var vann Villa så det befarade bråket uteblev . Man hade nämligen kallat ihop ett stor mängd poliser för att bevaka evenemanget ifall det ,  som ibland tidigare blivit bråk under matchen .

Det är just det jag menar med mitt ifrågasättande om det är idrott man vill se ?!

Förr var ju bandy en sport vars åskådare förde med sig portföljer med kluckande innehåll som ledde till en alltför uppsluppen glädje .. Förståeligt !

Numera är det en rigorös bevakning av personer som beträder åskådarläktarna . Man får absolut inte ha med sig portföljer ! I början , när arenan togs i bruk fick folk inte ens föra in godispåsar , vilket föranledde vissa protester … Anledningen till det var att det fanns godis att köpa där !!

Antar att det är av samma orsak att det råder portföljförbud … Det finns ju ölförsäljning i Arenans restaurang !!

Tala om dubbelmoral !!

Nästa skrivtillfälle ska jag visa vad som blev årets julklapp i min krets … Jag måste bara komma åt att ta kort på föremålet ….

 

2 kommentarer

 1. John

  Ca tusenhövdad publik? Drygt 5 000 var på plats. Kom igen jag förstår att du var på plats med trångsynta ögon. Inte ett ord om spelet fokus var på polis, godis och allkohol. Det var det du fokuserade på istället för ett bråkfritt, ordnat arrangemang med fartfylld idrott och glad publik.

 2. Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

  Oj , jag trampade nån på tårna …..Javisst , jag uttryckte mig fel ! 5000 var publiksiffran .
  Det behövs en förklaring känner jag …
  Var inte på plats ……
  Ordnat arrangemang blev det väl kanske på grund av det stora polispådraget som hade skett före matchen ……Sånt kostar pengar !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.