Uppkopplad eller avkopplad ?!

Det är den lilla dator som kallas i-phone eller ”smart-phone ” ,som jag åsyftar . En pryl som dom flesta , åtminstone yngre personer nästan jämt går med i händerna . Och inte bara går med , utan tittar och trycker på ……. Uppkopplade , heter det , har jag förstått .

Har själv hittills undgått att besväras av en dylik makapär , och så länge jag har förståndet i behåll kommer jag att vägra att befatta mig med en sån .

Jag vill fortsätta att ha en vanlig mobiltelefon som det är enkelt att svara och ringa på när det behövs .

En av mina symöteskompisar hade fått en sån telefon av sina barn visade det sig i förra veckan när vi träffades …….Hon svor långa ramsor över hur besvärligt det var att förstå sig på den . Och ingen av oss andra tvivlade på hennes utsagor .

Dagen efter ringde min mobil och jag hör då hennes röst ”- Den här jäkla telefonen , när jag var hemma hos Ulrika nyss , ( dottern ) , så fungerade den hur bra som helst !! Och sen blev det bara piiiip i luren !

Jag ringde då upp henne igen . Inget svar … Hon kunde inte heller svara !

Efter ett tag ringde hon igen i alla fall .

”- Den här jäkla telefonen ringer ju till vem som helst !!  Jag visste ju inte ens vem det var jag pratade med !”

Efter dom samtalen är jag ännu mer övertygad om hur rätt det är att vara ” av-kopplad ” !

Förresten , ordet ” avkoppling ”, betydde ju förr i världen att man vilade både hjärna och kropp .Att man kopplade av från det vanliga , störande livet . Det vet nog dagens ständigt ” uppkopplade ”människor inte vad det ordet betyder !

Huvvaligen !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.