” 40-talist-proppen !

För ett tag sen hörde jag på radion att man i Skåne , eller om det nu var i Halland , hade börjat med ett försök att inom sjukvården inrätta vårdcentraler som helt inriktade sig på äldre personer .

Man kallade det ” ÄVC ”. Äldrevårdcentral …. ( Ni vet , det finns ju BVC ) . I programmet intervjuades några äldre patienter som tyckte att det var jättebra …. Läkarna tog god tid på sig , man slapp sitta och vänts så länge . Min ironiska ådra kommer genast fram , och jag tänker att som pensionär har man ju all tid i världen att vänta .

Hör sen några yngre personer i medelåldern kommentera detta på ett mindre smickrande sätt …

– ” Det är den där 40-talist-proppen ,som snart tar alla resurser i samhället ” !

Jag är lite böjd att hålla med dom .

Jag har alltid varit emot tanken på att sysselsätta människor från vaggan till graven . Men nu är vi obönhörligen där ….. På dagis , där så gott som alla barn vistas ska det vara pedagogik dan i ända med styrd verksamhet som jag anser hämmar fantasi och kreativitet .

Och inte ens pensionärer får vara ifred med vad dom vill . Det är träffpunkter med teman av olika slag , matserveringar för att det inte ska bli långsamt och gud vet vad för dumheter .

Jag undviker allt detta . Tycker att det är så himla skönt att själv få disponera min tid som jag vill utan vägledning .

Och det där med sjukvården … Träffade för ett tag sen en sjuksköterska på en vårdcentral . Hon talade om att det var ett himla ringande efter TV-program som ” Fråga doktorn ” , och även efter att vissa veckotidningar kommit ut .

Då sitter folk och känner efter om inte dom möjligen har samma symptom , som dom som nämnts .

Huvvaligen !!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.