Födelsedagsresa

Eftersom jag fyller år i dag , 70 + . ( Bryr mig inte längre om att hålla det hemligt ) , blev jag tillfrågad av dottern om vi skulle ut på en liten bilresa , eftersom hon hade tagit ledigt den dan .

Sånt uppskattar jag . Då ville jag gärna se och träffa en 2 månaders släkting som jag inte hade träffat hittills .

Alltså ställde vi kosan mot Fridene , där barnets Farfar och Farmor bor . Lilla Filippa och hennes mamma var där och vi blev bjudna på en god lunch med allt vad det innebär .

Sen åkte vi till Skövde och besökte Myrorna . Som tur är har dottern och jag samma shoppingintresse . Sekondhand . Inte bara för att det är billigt , utan också för att pengarna som man spenderar kommer andra tillgodo . Hemlösa och så vidare .

Hemkomna till Lidköping gick vi in på Coop eftersom jag behövde lite tyngre , skrymmande saker som det är svårt att ta på cykeln , eftersom jag inte längre har nån bil .

Vad får jag då se utanför den affären ….. En pojke som sitter där med en pappersmugg framsträckt mot mig när jag går förbi ….  Här i Lilla Lidköping ?!       Drar mig till minnes att jag igår hörde reportage på radion från Göteborg om affärsinnehavare som på olika sätt försökte skrämma bort tiggare som ansågs ” skrämma bort kunder ”.

Här såg ju i alla fall den pojken ut att få sitta ifred .

Efter avslutad handling gick jag inte förbi pojken utan att lägga lite pengar i hans mugg . Med ett dåligt samvete , tänkande på om han har fått gå i nån skola , har han föräldrar som bryr sig och så vidare  .

Hur kan det få vara så ?!

Borde inte hela världen protestera och verkligen försöka förändra levnadsförhållanden för alla människor !!

Man vill skrika och sparka i väggarna !!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.