” Social-moderaterna ” !

Det som senast väckte min politiska ilska var i förra veckan när jag såg ett debattprogram i TV , med just den rubriken . Man ville med det belysa hur partierna knycker ideer och ställningstaganden från varandra . Särskilt då dom två största partierna .

Med den frågeställningen som följd….. Hur ska till exempel en förstagångsväljare kunna ta ställning , när i stort sett alla partier kommer med ungefär samma löften och åsikter .

Man kan nästan blunda och dra en valsedel på måfå . Det är det enklaste .

Det som retade mig var att Socialdemokraterna hade skickat fram Vidar Andersson , som deras företrädare . Han sitter då där och säger att givetvis kan inte S säga nej till friskolorna , eftersom det ändå finns så många som väljer den skolformen !!

Har den karln inte alls följt vad som händer i landet med den friskolereformen … Förskolor med ” vatten och bröd ” , och allt annat som dessutom hänt ….. Plus det här med vinster som försvinner utomlands .

Men , som programledaren snabbt sa : ” Du har ju egna intressen i friskolor ” !

Det låtsades han ju så klart inte höra !

Jag håller absolut med den ledarskribent från Aftonbladet , som i upprörda ordalag sa , att här försitter Socialdemokraterna världens chans att profilera sig med sin ideologi , som i grunden är en helt  annan än Moderaternas . Nåt som inte alls kommer fram i debatten .

Men , den ideologin kanske helt enkelt inte finns kvar längre !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.