Hallå igen ! ( Stor ilska )

Nä , nu får man nog börja reagera lite igen …..

Var i går kväll och hörde och såg Mikael Wiehe , ( vet inte om jag stavat rätt , men bryr mig inte om att kolla heller .) Han var mycket bra . Han har verkligen plockat fram sin politiska sida , både i låttexter och prat . Ingen går ut från hans konsert utan att veta var han står politiskt .

Samtidigt kan man förstå ett visst missnöje med sakernas utveckling . Som han sa , att eftersom klass-skillnaderna ökat så kraftigt i hela Europa , och nästan värst i Sverige , kan man förvänta sig att den solidariska politiken får större utrymme hos vänstern.

Men , i stället är det dom främlingsfientliga partierna som drar till sig sympatierna !

När vi ändå är inne i det politiska resonemanget ……..

Alla pratar om och undrar varför det är så himla dyrt med boendet nuförtiden . Så skyhöga hyror att ungdomar inte har en chans att flytta hemifrån vid rimlig ålder …….. I dag får jag svaret ……Läser i dagens GP en debattartikel som talar om att Sverige är det enda landet i EU , som inte stödjer boendet med allmänna medel !!

Enligt artikeln har man i EU en konkurrenslagstiftning som gör att det offentliga inte får stödja boende för de som inte har tillräckliga egna resurser .

Men …… Nu kommer poängen : Sverige kan begära undantag från EU.s regler .! Vilket också alla andra länder utom vi har gjort !

Detta för att man ska kunna bygga mer och även billigare bostäder och inte behöva vara helt hänvisad till den rådande marknaden !

Har inte hört eller läst ett ord om detta tidigare … Är det inte val till EU snart ?!

Vet inte dom människorna som vill bli valda ,om detta !!

Nu vill jag skrika och sparka i väggarna !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.