Studenters lyckliga dar !?

I morgon är det Gymnasiets studentavslutning här i Lidköping ….

Ett evenemang som jag lyckats undvika bortsett från när mina egna barn och barnbarn har gått ut den skolan . Bortsett från den enorma trängsel som då råder runt skolan , tycker jag inte heller att det är roligt att åse den hysteri som på nåt sätt anhöriga till studenterna tycks drabbas av …

Vad är det som gör att normalt vettiga personer får för sig att denna dag måste firas så till den grad att man nästan är beredd att ruinera sig på kuppen  ? !

Är det en principsak , mindervärdeskomplex eller ” man måste ju göra som alla andra ”…..

Till saken hör att det finns ungdomar som inte alls mår bra av detta upphaussande av att dom går ut skolan . Hörde senast i dag om en kille som fått problem med svår ångest inför spektaklet . När personal vill kontakta föräldrarna för att dom ska hjälpa honom går han inte med på det …. Dom har ju hyrt partytält och dragit igång för fullt !

Långt ifrån alla ungdomar är ju inte såna utåtriktade personer att dom gillar att stå i centrum . Som det ju blir just den dan .

Och sen på fredagkväll är det ju balen ……Eftersom jag i många år jobbade som sömmerska och sydde en hel del balklänningar vet jag hur det kan gestalta sig . Det gick väl an när man ensam hade flickorna i rummet …. Men när mammorna var med !!         Dom ville  väl genom döttrarna förverkliga sin dröm om att vara balens drottning . Nåt som inte alltid föll väl ut !

Jag är mycket nöjd åt att bara vara en simpel åskådare på långt håll till evenemanget !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.