Missa inte ” Kunskapskanalens ”…..

….program i kväll klockan 9 !

Med rubriken : ” Köphetsens baksida ” . Samhället vi lever i bygger på att vi konsumerar . Så mycket som möjligt ! Helst ännu mer …..

Men varför handlar vi och vem vinner på vårt beteende ?

Det ska vi få svar på i programmet .   Sen läser jag nåt som jag sedan länge har förstått.Dom produkter vi köper i dag har en kortare livslängd än som var fallet tidigare ….. Allt för att vi ska köpa nytt igen .Detta kallas för en ” planerad föråldring ” , och används av företag runtom i världen !

Blir man inte förbaskad så säg !!

Läste i en dagstidning häromdan om en undersökning om vårt sätt att sköta diskmaskinerna . Det var inte var rätt . Man rekommenderades att INTE skölja av disken innan den sattes in i maskinen . Det påstods att disken blev renare om man bara skrapade av matresterna ….. ( Har mina misstankar om vilka som hade beställt den undersökningen ) . Och kanske med anvisningar om förväntat resultat .

Min diskmaskin har hållit i 13 år … Med försköljda tallrikar !      Poängen med att låta maskinen ta hand om för mycket matrester är att den slaggar igen . Och då kanske man blir tvungen att köpa en ny !

Så , se upp och var inte så lättlurad !!      Och missa inte programmet !

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.