Ursäkta , nu har jag …..

kommit av mig en aning i skrivandet . Men , bättre sent än aldrig . Eller kanske inte , kanske någon tänker . Men nu skriver jag i alla fall .

Rubriken i dag skulle vara ” Telefonförsäljare med rätt att luras ” , hade jag tänkt ….

Förra veckan blev jag uppringd av en trevlig kvinna som undrade om jag ville svara på några frågor som rörde en undersökning .

– ” Vad sa du att du representerar för undersökningsfirma ” , undrade jag . Hon upprepade namnet på nåt som jag inte kände igen …..Men , jag tänkte då att hon ska få hållas så ska jag se hur det utvecklas .

Hon skulle bara ställa några frågor om mina tobaksvanor . Hon gjorde så , men sen gled det över till var jag mest handlade och så vidare.

Jag protesterade då och sa att ” nu håller du dig inte till det utlovade schemat ” .

-”Jamen det är bara några få frågor till . Får vi ringa upp dig igen  ? ”

– ” Nej ” ! Var mitt bestämda svar . Dessutom började jag ana ugglor i mossen , att det kanske inte var slut i och med med ett bestämt NEJ ….. Men på min undran om jag nu löpte risken att råka ut för an massa riktad reklam efter samtalet bedyrade hon att så var inte fallet …..

Några dar senare ringde det en kvinna och sa att nu skulle jag få en belöning för mitt deltagande i undersökningen .-”Jaha , och vad är det ” ? Min misstänksamhet var då på topp .

-” Brukar du tycka om att se på film ?” undrade hon .   -” Ja ” , svarade jag …..

– ” Då ska du helt gratis få en film som tack ” …   – ” Är den verkligen helt gratis ” ?

-” Ja ” , svarar hon ,förutom ett porto på vad det nu var för summa …..

Och vid det här laget började jag verkligen ilskna till och frågade om det inte behövdes nån form av motprestation från min sida bestående av ett eller annat abonnemang ….

Jo , då kröp det ju fram att jag MÅSTE köpa minst en film inom en viss period . Då var det dags för mig att säga ifrån !!

-” Jag avstår från hela GRATISPAKETET ” !!

 

 

 

 

 

En kommentar

  1. Marja Granqvist

    Men så fräckt! Jag brukar alltid säga nej tack, för det finns alltid en hållhake när de ringer. Miljonlotteriet har ringt mig flera gånger och sagt att de ’lagt undan’ en lott åt mig… Tredje gången de ringde bad jag dem sluta trakassera mig…
    /Kram. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.