Jag är inte bitter ……

…. men , den överskriften passade så bra till det som jag ämnar skriva om .

Valborgsafton …… Tidigare i dag var jag ute och åt middag med några vänner . Det var vårt sätt att fira valborgsafton .Vi kom då att prata om , vad vi gjorde i fjol den här dan .( Det är på nåt sätt så att vissa dar blir liksom en milstolpe , som föder tankar om tidigare händelser .) Ingen av oss kom ihåg vad vi gjorde då !

Men , däremot när jag nu sitter här vid datorn , kan jag tala om vad jag gjorde som barn och vid uppväxten . Som barn i skolåldern hade vi barn i byn Strandkullen i Vilhelmina socken dragit ihop ris på skarsnön . Ris som då utgjorde en Majbrasa som samlade byns invånare på en backe hos grannen . Folkligt och festligt !

Senare , som ungdom skulle en ny sommarklänning , nylonstrumpor och högklackade skor på och man skulle iväg på dans …. Så himla roligt …. Vi älskade att dansa alla i min bekantskapskrets .

Nu , gör jag varken det ena eller andra . Man kan ju gå ut här i stan och lyssna på en manskör i lätt gulnade studentmössor , som sjunger dom traditionella vårsångerna ….. Men jag avstår med glädje …. Vill inte stå där och frysa . Är hellre inne och lyssnar på helt annan musik i lurarna … Sån som jag verkligen tycker om  !

Alltså …… Ha en trevlig Valborg !!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.