Pensionärsliv

Ser att det ska bli ett nytt TV-program som ska handla om hur det är att bli äldre . Inte nödvändigtvis ” gammal ” .Man kan då undra , vad är skillnaden mellan att vara ” äldre och gammal ”?

Det tål att tänka på . Särskilt vid min ålder . 75 + . Och det är det ,

jag nu ska försöka analysera utifrån min situation . Väl medveten om att det kan se väldigt olika ut för olika personer .

När man blir pensionär förutsätter omgivningen att man ska vara aktiv och inte sitta hemma och uggla i ensamhet . Man ska gå med i nån pensionärsförening , man ska spela boule , man ska gå på styrketräning , och gud vet vad , allt som kan pocka på ! Och dessutom spela Bingo !

Allt detta får mig att rysa utom ” ensamheten ”. Som i mitt fall absolut inte är påtvingad , utan helt självvald .Vill helt enkelt inte umgås enbart med pensionärer ,som ofta drar igång med sitt bästa samtalsämne ….. Sjukdomar !

Det påstås , råda åldersdiskriminering , i vårt land . Men jag vet inte egentligen vad som menas med det . Jag pratar med alla sorts människor . Både gamla och unga .Tycker inte att nån visar nån nedlåtande attityd .

Och det där med ensamheten . Hur skönt är det inte att få sitta i lugn och ro , om man varit borta på en stökig tillställning . Det bästa med att vara Panscho , tycker jag för min del är , ” jag gör som jag vill ” ! Så länge jag orkar ! ( Och ibland , kan man ju faktiskt ha nytta av åldern …. Jag känner mig så trött ! Med hänvisning till åldern ! ) Dom som är yngre kan inte skylla på sånt !

Och sen det där med att vara ” Gammal ” …… Det får jag ta nästa gång !

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.