Vänliga veckan !

Jo, jo ……. Jag känner mig inte vänligt inställd alls , kan jag tala om !

Det var väl igår det kom en ny valundersökning . En i den icke sinande strömmen av undersökningar . Vad det nu ska duga till .

Den här gången handlade det om vilket som var den viktigaste frågan för väljarna om det vore val i dag .

Inte särskilt förvånande var det flyktingfrågan …. Fast det borde vara helt andra frågor som engagerade folk .

Men det är egentligen inte så konstigt att svaret blev som det blev . Så som tidningar och TV bombarderar oss med flyktinginformation . Då mest om vad flyktingarna kostar , hur vi ska kunna klara av det och så vidare . Problem , problem , problem !

Självklart blir folk påverkade av allt det negativa .

När människor i min närhet börjar dra upp allt det jämmer och elände som vi har drabbats av brukar jag fråga om dom kan tala om på vilket sätt dom har fått det sämre sen flyktingarna började komma …….

Det blir då ganska tyst och ingen kan peka på nåt som har drabbat dom negativt …..Men , kan man då få höra – ” tänker på mina barn och barnbarn .”

Det finns betydligt farligare saker för barnbarnen , än att råka träffa en eller annan invandrare . Det är då min bestämda åsikt !

 

4 kommentarer

  1. Bergis

    Väntetiderna i cancervården som exempel. Det kom nya alarmerande uppgifter idag. Tänk om vi hade kunnat lägga en del av de pengarna som flyktingkaoset kostar oss på att beta av köerna inom cancervården. Bostadsbristen som exempel. En vanlig infödd svensk kan inte hitta en hyreslägenhet numera pga av att flyktingströmmen sugit upp alla lägenheter som finns i hela Sverige. Svensken ska klara sig på i genomsnitt 13000kr per månad i pension före skatt om hon jobbar till 68. Vi har inte råd att ge våra äldre en värdig ålderdom därför att alla pengar går till flyktingkaoset. Polisen knäar under trycket att avhjälpa alla bråk på asylboende. Blev det tyst nu Inga-Britt?

    • Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

      Hej på dig Bergis ! För det första : SKATTEFLYKTINGARNA !
      Varför låter vi redan rika människor lägga beslag på en massa pengar , som borde gå till Sverige i form av skatt . Istället placeras dom av skattetekniska skäl i dom länder där dom betalar knappt nån skatt alls !
      Moralen efterfrågas !
      Fortsättningsvis kan jag bara konstatera att dom problem som du målar upp , cancervård , bostäder , äldrevård , fanns långt innan flyktingarna började komma . Detta på grund av helt andra orsaker …. Till exempel på grund av alla privatiseringar i samhället !!

      • Bergis

        Hej igen! Vad jag vet är de flesta landsting inte privatiserade ännu.Sen tror du att du kan beskatta företag och rika människor. Det kan du inte Inga-Britt. Det enda som händer då är att de rika och företagen flyttar sin verksamhet utomlands med stor arbetslöshet som följd i Sverige. Företagen vill inte betala skatt för en ansvarslös invandring och en massa otacksamma flyktingar. Du frågar efter moral. Men världen och finanssektorn fungerar så att det inte finns utrymme för att några idealister på vänsterkanten skall kunna mjölka pengar ut företagarna hur som helst. Lär dig det!

        • Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

          Oj , oj ,oj …. Vad jag kunde lära mig om jag nu vore lite mottaglig ! Men det är jag tyvärr inte …….
          Du säger att företagen vill inte betala skatt för en ” ansvarslös invandring och otacksamma flyktingar ”
          Nä , om jag har förstått det rätt så är det en del företag som inte vill betala nån skatt alls i Sverige !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.